Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Paviarotti
- Lord GTI
Może koło 100 starczy? Nie wiem ile to może kosztować, a żeby w miarę ładnie to wyglądało i działało.
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
VW Golf mk2 1.6RF automat
VW Golf mk3 GTI XX Jahre 2.0 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
Max93, Naprawdę idziesz na łatwiznę. Poczytaj trochę wcześniejsze posty
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Max93, Bio Ci dobrze mówi, dosłownie ciut przed Tobą były takie zestawy koło 100zł..., trzeba trochę poczytać
OK panowie, chciałem się na razie w temacie ogarnąć bo nigdy nic o detailingu nie słyszałem
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
Max93, zarejestruj się na kosmetykaaut.pl i po prostu czytaj Polecam szczególnie poczytanie w dziale "Pokaż swój blask", zobaczysz jak inni ogarniają auta, wybierzesz środki na które Cię stać i których chcesz użyć, a następnie możesz ew. założyć temat, czy wybrałeś właściwie Powodzenia
- Patryk23
- Nowicjusz
Jestem zielony w tym temacie i zamierzam zakupić taki zestawik. Proszę o opinie.
CHEMICAL GUYS APLIKATOR
GLINKA DO LAKIERU ValetPRO CLAY BAR
MEGUIARS Gold Class Car Wash Shampo&Condition+
Poorboys Swirl Removers
Poorboys Black Hole Show Glaze
Poorboys World EX Sealant with Carnauba
CHEMICAL GUYS APLIKATOR
GLINKA DO LAKIERU ValetPRO CLAY BAR
MEGUIARS Gold Class Car Wash Shampo&Condition+
Poorboys Swirl Removers
Poorboys Black Hole Show Glaze
Poorboys World EX Sealant with Carnauba
-
- Mały gagatek
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Witam,
Potrzebowałbym rady odnośnie dobrych kosmetyków zarówno do mycia, jak i detailingu. Zależałoby mi również na dość dużej wydajności, ponieważ minimum, co tydzień (zależy od pogody) myję przynajmniej 5 samochodów, w tym dużego busa. Chenie przyjmę propozycje, co najlepiej kupić do czyszczenia środka.
Co poradzilibyście mi, aby w samochodach odświeżyć lakier? Wszystkie samochody, są dość nowe, jednak posiadają mikrorysy.
Jakiemu procesowi musiałbym poddać każde auto, aby uzyskać porządany efekt?
Bart kupił ostatnio kilka kosmetyków diamondbrite, jednak nie do końca jestem z nich zadowolony, do codziennego mycia używałem kosmetyków marki Senso (nie wiem czy ktoś będzie kojarzył firmę), jednak są to zwykłe kosmetyki, trochę lepsze niż w marketach.
Mam maszynę do polerowania lakieru, jednak nie jest to jakiś wypas typu makita
Co do kosztów, zdaję sprawę, że nie będzie to tania zabawa...
Z góry dzięki za radę
Potrzebowałbym rady odnośnie dobrych kosmetyków zarówno do mycia, jak i detailingu. Zależałoby mi również na dość dużej wydajności, ponieważ minimum, co tydzień (zależy od pogody) myję przynajmniej 5 samochodów, w tym dużego busa. Chenie przyjmę propozycje, co najlepiej kupić do czyszczenia środka.
Co poradzilibyście mi, aby w samochodach odświeżyć lakier? Wszystkie samochody, są dość nowe, jednak posiadają mikrorysy.
Jakiemu procesowi musiałbym poddać każde auto, aby uzyskać porządany efekt?
Bart kupił ostatnio kilka kosmetyków diamondbrite, jednak nie do końca jestem z nich zadowolony, do codziennego mycia używałem kosmetyków marki Senso (nie wiem czy ktoś będzie kojarzył firmę), jednak są to zwykłe kosmetyki, trochę lepsze niż w marketach.
Mam maszynę do polerowania lakieru, jednak nie jest to jakiś wypas typu makita
Co do kosztów, zdaję sprawę, że nie będzie to tania zabawa...
Z góry dzięki za radę
- miko
- black point
- Kontakt:
anonimowy02, poczytaj trochę http://forum.kosmetykaaut.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; i zadaj bardziej rzeczowe pytanie OK?
-
- Mały gagatek
Witam
Proszę o pomoc w doborze sprzętu i kosmetyków do mycia na zewnątrz i wewnątrz.
Samochód nowy, kolor czarny. Chciałbym żeby wszystko ładnie się świeciło i żeby nie zapuścić lakieru jak to jest w przypadku myjek bezdotykowych. Budżet jakieś 300zł.
Proszę o pomoc w doborze sprzętu i kosmetyków do mycia na zewnątrz i wewnątrz.
Samochód nowy, kolor czarny. Chciałbym żeby wszystko ładnie się świeciło i żeby nie zapuścić lakieru jak to jest w przypadku myjek bezdotykowych. Budżet jakieś 300zł.
-
- Mały gagatek
Witam forumowiczów..
Potrzebuje fachowej porady co do zakupu kosmetyków do mijego Golfa mk4. Do tej pory używałem zwykłych wosków typu Trtle Wax ale efekt jest taki sobie. Jaki zestaw proponujecie. Myjnia bezdotykowa i co dalej??? Będę nakładał wszystko ręcznie..z góry dziękuje za pomoc
Potrzebuje fachowej porady co do zakupu kosmetyków do mijego Golfa mk4. Do tej pory używałem zwykłych wosków typu Trtle Wax ale efekt jest taki sobie. Jaki zestaw proponujecie. Myjnia bezdotykowa i co dalej??? Będę nakładał wszystko ręcznie..z góry dziękuje za pomoc
- miko
- black point
- Kontakt:
Krayes, piotreksz455, po pierwsze przeczytajcie ten temat od początku jest kilka zestawów zaproponowanych, po drugie poczytajcie choć trochę http://forum.kosmetykaaut.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikt za was nie będzie wybierał co macie kupić, co najwyżej możemy pomóc, doradzić, odnieść się do tego co wybraliście
Nikt za was nie będzie wybierał co macie kupić, co najwyżej możemy pomóc, doradzić, odnieść się do tego co wybraliście
miko, Dokładnie
Za kolejne tego typu posty będą wręczane osty, bo robi się to już nudne.
Za kolejne tego typu posty będą wręczane osty, bo robi się to już nudne.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175