Jaki najlepszy motor 8V?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Jaki najlepszy motor 8V?
Siema
Chciałbym się przymierzyć do przekładki silnika ale nie wiem za bardzo jakiego szukać.
Póki co wynalazłem takie coś jak np. PF 1.8 112KM albo 2E 2.0 115KM. Znacie jakieś mocniejsze 'ośmiozaworówki'? Oczywiście w grę chodzi pełen wtrysk tylko
No i musi to pasować w miejsce EW 1.6 75kuni na gaźniku 2E2
Pozdro
Chciałbym się przymierzyć do przekładki silnika ale nie wiem za bardzo jakiego szukać.
Póki co wynalazłem takie coś jak np. PF 1.8 112KM albo 2E 2.0 115KM. Znacie jakieś mocniejsze 'ośmiozaworówki'? Oczywiście w grę chodzi pełen wtrysk tylko
No i musi to pasować w miejsce EW 1.6 75kuni na gaźniku 2E2
Pozdro
Jaki najlepszy motor 8V?
w sumie te 8v to wszystkie podobne... na Twoim miejscu zakładał bym to co znajdę najtaniej/w najlepszym stanie
kiedyś miałem w mk2 silnik PF (107 koni - 112 ma silnik PB, którego główną różnicą jest brak katalizatora) i jeździł bardzo fajnie i bezawaryjnie, teraz mam ADY i w sumie jest podobnie, może ciut lepsze osiągi ale tak samo bez awaryjny i spalanie bardzo zbliżone pomimo różnicy pojemności
kiedyś miałem w mk2 silnik PF (107 koni - 112 ma silnik PB, którego główną różnicą jest brak katalizatora) i jeździł bardzo fajnie i bezawaryjnie, teraz mam ADY i w sumie jest podobnie, może ciut lepsze osiągi ale tak samo bez awaryjny i spalanie bardzo zbliżone pomimo różnicy pojemności
-
- Ma gadane
Jaki najlepszy motor 8V?
ta dwulitrówka chyba trochę nowsza konstrukcja?
a tak z ciekawości jakie spalanie? chociaż mojego gaźnika nic nie przebije
a tak z ciekawości jakie spalanie? chociaż mojego gaźnika nic nie przebije
Odp: Jaki najlepszy motor 8V?
po mieście w okolicach 10, na trasie okolice 7... (chociaż i koło 6,5 daje radę jadąc 90 )
Wysłane z mojego X10S za pomocą Tapatalk
Wysłane z mojego X10S za pomocą Tapatalk
-
- Ma gadane
- kamilsdz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jaki najlepszy motor 8V?
ja bym na twoim miejscu myślał o 2E lub ADY bo wyrwiesz za grosze a zawsze to coś nowszego i większa pojemność niż silniki z mk2. Miałem 2E, teraz mam AGG i prócz braku mocy to złego słowa powiedzieć o tych silnikach nie mogę:) Szczególnie AGG polecam, bo miał lepsze (metalowe nie aluminiowe jak w 2e) uszczelki głowicy, sekwencyjny wtrysk paliwa i podobno głowica lepsza
Mój GTI TDI Jubi || FollowYourDreams@facebook || OEM+
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Jaki najlepszy motor 8V?
Kolego też myślę nad SWAPem czegoś nie do sprintów na 1/4 tylko do normalnej dynamicznej jazdy i 1.8 8V podobna konstrukcja co 2.0 8V, ale wolałbym 2.0 bo nowszy (z czasem łatwiej z częściami itp.). Ale 2E bym nie chciał. Jedynie AGG i ADY. Któryś z nich ma coś kute, chyba właśnie AGG. Ale i ten i ten będzie dobrym rozwiązaniem
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
-
- Ma gadane