Czym pieścisz swoją eRunię?
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Jest u nas kilku (.:R)maniaków pucujących swoje bryki całymi dniami więc i taki temat nam się przyda Umieszczamy tu wszystko co związane z pielęgnacją naszego samochodu: listę naszych kosmetyków, zdjęcia przed/po i co tylko wam ślina na język przyniesie Ja zrobię update jak tylko pogoda ulegnie poprawie
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Re: Czym pieścisz swoją eRunię?
Może nie mam eR-ki, ale podczepie się pod temat może komuś się przyda
Kilka środków których używam>
-szampon Meguiar's Gold Class Car Wash
-Bilt Hamber Auto Clay Soft - glinka do lakieru
-Dodo Juice Diamond White - twardy wosk do jasnych kolorów
-Nielsen Chemicals Brillance - dressing do opon
-Shiny Garage Fluffy Dryer - ręcznik do osuszania
-SONAX Płyn do mycia szyb NanoPro
-SONAX Xtreme Cockpit Efekt matowy
-Shiny Garage bawełniany aplikator do cockpitu jak także do nakładania wosku
-Shiny Garage aplikator do opon
-SONAX Gąbka 2w1 z mikrofibry
-Shiny Garage Jumbo pędzelek do trudno dostępnych miejsc
-ValetPro Large Sash Brush - delikatny pędzelek, obecnie stosuje do dressingu opon
-Sonax Pędzelek do czyszczenia felg
-Microfiber Madness Cloudbuster - ręcznik do szyb-rewelacja
-Shiny Garage Plush Blue tych używam do mycia szyb na zewnątrz i do wycierania progów po myciu
-Shiny Garage Delikatna mikrofibra do polerowania
Pozdro
Kilka środków których używam>
-szampon Meguiar's Gold Class Car Wash
-Bilt Hamber Auto Clay Soft - glinka do lakieru
-Dodo Juice Diamond White - twardy wosk do jasnych kolorów
-Nielsen Chemicals Brillance - dressing do opon
-Shiny Garage Fluffy Dryer - ręcznik do osuszania
-SONAX Płyn do mycia szyb NanoPro
-SONAX Xtreme Cockpit Efekt matowy
-Shiny Garage bawełniany aplikator do cockpitu jak także do nakładania wosku
-Shiny Garage aplikator do opon
-Shiny Garage Jumbo pędzelek do trudno dostępnych miejsc
-ValetPro Large Sash Brush - delikatny pędzelek, obecnie stosuje do dressingu opon
-Sonax Pędzelek do czyszczenia felg
-Microfiber Madness Cloudbuster - ręcznik do szyb-rewelacja
-Shiny Garage Plush Blue tych używam do mycia szyb na zewnątrz i do wycierania progów po myciu
-Shiny Garage Delikatna mikrofibra do polerowania
Pozdro
O cholera, a to ja myślałem, że dbam o auto Możesz polecić jakąś dobra szczotkę albo coś innego do mycia auta?
Szczotkę do czego? Bo chyba nie do lakieru Jeśli chodzi o mycie karoserii to w momencie kiedy moja obecna rękawica nie będzie się już nadawała do mycia to zamierzam skorzystać z tego, ale możesz kupić coś takiego albo takiegoKrayes pisze:O cholera, a to ja myślałem, że dbam o auto Możesz polecić jakąś dobra szczotkę albo coś innego do mycia auta?
Krayes pisze:O cholera, a to ja myślałem, że dbam o auto Możesz polecić jakąś dobra szczotkę albo coś innego do mycia auta?
Żadnych szczotek obecnie używam
na razie się sprawdza, pamiętaj tylko o zasadzie dwóch wiader:)
Pozdro
Jedno wiadro z szamponem drugie z czystą woda w którym za każdym razem pluczesz gąbkę tak aby nie ciągnąć "syfu" za każdym razem ponownie na auto , brud z gabki zostaje na dnie wiadra z wodą:)korzen88 pisze:Co to za zasada?
Pozdrob
Ostatnio zmieniony ndz kwie 01, 2012 22:53 przez tomekb29, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie chodzi o to, że w jednym wiadrze mamy wodę z szamponem, w drugim czystą wodę gdzie wiadro z czystą wodą służy do płukania gąbki.
Tak jak powyżej, gąbkę płuczesz po każdym panelu albo rzadziej, wedle uznania Do wiadra można jeszcze wsadzić Grit Guard'a.
Kurde nawet nie wiedziałem, że takie rzeczy istnieją. Teraz widzę jaka amatorszczyzna jest w myjniach ręcznych. Musze się trochę poduczyć. Ten sklep detailer daje radę czy jeszcze możesz coś polecić?
all4auto.pl , biorę od nich wszystko:)Krayes pisze:Kurde nawet nie wiedziałem, że takie rzeczy istnieją. Teraz widzę jaka amatorszczyzna jest w myjniach ręcznych. Musze się trochę poduczyć. Ten sklep detailer daje radę czy jeszcze możesz coś polecić?
Pozdro
Jest wiele różnych sklepów, ja zamawiam akurat tam. Inne pomoże Ci znaleźć wyszukiwarka
Ja ostatnio zakupilem komplet od meguiars.. testowalem na czarnym lakierze rocznik ''02 efekt super.. przyjemne w nakladaniu i w koncowym efekcie.. w swieta przetestuje na srebrnym lakierze ale ogolnie polecam.. podobnie jak Geno sugeruje zajrzec na stronke http://www.meguiars.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; - tez maja forum z poradami..
New Beetle RSi - 3.2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=402074