[mk2] Splywajacy olej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Memmo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Memmo » pt lip 14, 2006 20:08

To poprostu wymien ta uszczelke,napewno nic nie tracisz a wrecz przeciwnie ,zyskasz niewielki wklad do odnowienia wszystkich sparcialych juz oryginalnych uszczelek,a jak to juz zrobisz to noz-widelec przestanie wyciekac.

Pozdrawiam

[b]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1138868#1138868 - moje kochanie[/b]

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » pt lip 14, 2006 20:30

Memmo pisze:To poprostu wymien ta uszczelke,napewno nic nie tracisz a wrecz przeciwnie ,zyskasz niewielki wklad do odnowienia wszystkich sparcialych juz oryginalnych uszczelek,a jak to juz zrobisz to noz-widelec przestanie wyciekac.

Pozdrawiam
Jakie uszczelki masz na mysli?

www.SportCom.PL

qln
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: qln » pt lip 14, 2006 23:10

hmm uszczelkę pod pokrywą zaworów trzeba zawsze wymieniać jak się będziesz dostawał do silnika. Radzę sprawdzić czy nie leci Ci z innych uszczelek, bo może być tak, że wymienisz uszczelkę pod pokrywą, potem się okaże, że trzeba pod głowicą albo jakiś simering i będziesz znów płacił za uszczelkę pod pokrywą

Awatar użytkownika
Memmo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Memmo » sob lip 15, 2006 09:55

Uszczelek to jest troche w silniku, ale wymiana ich nie graniczy z wymianami raz na rok,wiekszosc z nich przezywa napewno z 10 lat a i czasami dluzej.Ja sam ostatnio wymienialem oringi na i jakies jeszcze przy wyjmowaniu skrzyni,a tylko z tego powodu ze woda mi sie dostala do simmeringow i szlaq mi je strzelil.

[b]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1138868#1138868 - moje kochanie[/b]

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » sob lip 15, 2006 11:08

No wlasnie tego sie boje, ze wymienie uszczelke pod pokrywa klawiatury a to nic nie da, bo chodzi o inna uszczelke i kasa pojdzie w bloto... :/

www.SportCom.PL

qln
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: qln » ndz lip 16, 2006 20:21

MrUkAs pisze:No wlasnie tego sie boje, ze wymienie uszczelke pod pokrywa klawiatury a to nic nie da, bo chodzi o inna uszczelke i kasa pojdzie w bloto... :/
przemyj tam gdzie uwalone olejem jakimś preparatem do czyszczenia nagaru czy cos podobnego. Pojeździj kilka dni i zobaczysz gdzie wyłazi. Moja rada albo to nie przejmuj się póki nie amsz oleju w płynie chłodniczym, albo nie ubywa Ci płuny chłodniczego, a jak już cchesz robić to wymień wszystkie uszczelki, oringi w silniku

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » ndz lip 16, 2006 20:25

Na wymiane wszystkich uszczelek to tyle hajsu nie mam ;) Z plynem chlodniczym jest wszystko OK, nigdy mi nie ubywalo...;) Choc denerwuje ubywanie oleju i ciagle dolewanie... :|

www.SportCom.PL

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”