Czy tylna belka w GTI różni się od pozostałych wersji?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy tylna belka w GTI różni się od pozostałych wersji?
Witam!
Tak jak w temacie...Czy są różnice w belkach zwykłych a tych z GTI? Pytam ponieważ nie wiem jak zamontować tylni stabilizator...
Uprzejmie proszę o radę czy ktoś wie jak zamontować tylni stabilizator w MK.I...? Tylna belka pochodzi z seryjnego 1.5, rocznik 83' gdzie nie było stabilizatorów.
Jest może na forum jakiś schemat jak zamontować taki stabilizator? Ja szukałem i nie znalazłem...dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!
Tak jak w temacie...Czy są różnice w belkach zwykłych a tych z GTI? Pytam ponieważ nie wiem jak zamontować tylni stabilizator...
Uprzejmie proszę o radę czy ktoś wie jak zamontować tylni stabilizator w MK.I...? Tylna belka pochodzi z seryjnego 1.5, rocznik 83' gdzie nie było stabilizatorów.
Jest może na forum jakiś schemat jak zamontować taki stabilizator? Ja szukałem i nie znalazłem...dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony wt lip 10, 2007 19:33 przez darioD, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłoby SUPER! na pewno bardzo by mi to pomogło! nie wiem jak go zamontować...W sumie moja belka już jest sztywnym elementem sama w sobie... i tak naprawdę to nie mogę zrozumieć co poprawiłby ten stabilizator...no chyba że tajemnica tkwi w sposobie zamontowania... Z góry dzięki i czekam na fotki...micab pisze:jeżeli Ci to coś da, to mogę jutro postarać się zrobić fotkę jak belka wygląda u mnie, mam oryginalną gti ze stabilizatorem....
Pozdrawiam!
Właśnie dlatego się tym interesuję...Czy w Gti byly inne belki o innej konstrukcji? Bo w jakimś celu te stabilizatory z tyłu były montowane... Czyżby tylko na sztukę? Zastanawiam się właśnie nad zamontowaniem go styłu, ale jakoś dziwnie nie wiedzę sensu...ale jednak niemieccy inżynierowie widzieli...hmmm Z przodu mam już zamontowany stabilizator.TAZ pisze:Stabilizator na tyle w twoim odczuciu nic nie pomoże, a może jakoś dasz radę odczuć różnice. Co innego ze stabilizatorem na przód. Tu różnica jest niesamowita.
Czekam na fotki od kolegi, może się wtedy coś wyjaśni...
Pozdro!
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
przepraszam że z fotkami się przedłuża, ale auto stoi u blacharza i w tym główny problem, nie mam czasu podjechać, a jak już mam wolne to firma zamknięta....jutro sobota, więc jak zdążę to rano podjadę i wrzuce foty....
ale coś ten stabi musi dawać, bo nie tylko VW stosował takie rozwiązania przy tylnej belce sztywnej
ale coś ten stabi musi dawać, bo nie tylko VW stosował takie rozwiązania przy tylnej belce sztywnej
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,