SKRZYNIA AUTOMAT PARE PYTAN I SWAP MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MarianWSP
- Mały gagatek
- Kontakt:
SKRZYNIA AUTOMAT PARE PYTAN I SWAP MK3
1.czy wasze auta w automacie przy predkosci 100 km/h ma obroty w granichach 3 tys??
2. czy da sie przelozyc skrzynie automatyczna z mk3 do mk2 bo mi brakuje 4 biegu i auto pali sporo a lubie wygode
3 jak jezdzic ekonomicznie 3 biegowym automatem w trasie chodzi mi o predkosc i obroty
2. czy da sie przelozyc skrzynie automatyczna z mk3 do mk2 bo mi brakuje 4 biegu i auto pali sporo a lubie wygode
3 jak jezdzic ekonomicznie 3 biegowym automatem w trasie chodzi mi o predkosc i obroty
VW TOUAREG 2.5 TDI @220 KM + Golf II 1.6 EZ Automatic '86 + LUPO SDI @ TDI
Ad1. Chyba coś koło tego
Ad2. Z tego co wiem to się nie da.W mk3 skrzynia jest inaczej sterowana- też nad tym myślałem.
Ad.3 Ekonomiczna jazda to łagodnie z gazem, przewidywać co za chwilę będzie i jak najmniej hamować ( po hamowaniu trzeba dodać gazu), prędkość...hmm...zależy od warunków na drodze, ale 100-1100 to chyba optymalna, chociaż zależy od prędkości max. jaką możesz osiągnąć.
A tak w ogóle to automat zawsze będzie więcej palił i nic na to nie poradzisz.
Ad2. Z tego co wiem to się nie da.W mk3 skrzynia jest inaczej sterowana- też nad tym myślałem.
Ad.3 Ekonomiczna jazda to łagodnie z gazem, przewidywać co za chwilę będzie i jak najmniej hamować ( po hamowaniu trzeba dodać gazu), prędkość...hmm...zależy od warunków na drodze, ale 100-1100 to chyba optymalna, chociaż zależy od prędkości max. jaką możesz osiągnąć.
A tak w ogóle to automat zawsze będzie więcej palił i nic na to nie poradzisz.
tak z tego co pamietam to na moim automacie tak byłobodzio_j pisze:Ad1. Chyba coś koło tego
to jest fakt, zaduzoroboty z tym by byłobodzio_j pisze:Z tego co wiem to się nie da
bodzio_j pisze:Ad.3 Ekonomiczna jazda to łagodnie z gazem
, średnio automaty palą więcej o 1-1,5 litra przy spokojnej jeździebodzio_j pisze:A tak w ogóle to automat zawsze będzie więcej palił i nic na to nie poradzisz.
PS:
bodzio_j rozumiem że to miało być 100-110 km/hbodzio_j pisze:ale 100-1100 to chyba
...
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
nie mam obrotomiera wiec nie moge powiedziec ile mam obrotow przy 100km/h
ale ostatnio jechalem astra II i tez miala 3000 obr/min przy 100km/h
a pozatym na trasie ponad 1200km w tym ok 150km po miescie, 100km autostrady ze stala 140km/h, 5 osob na pokladzie i caly bagaznik wyszedl mi ok 7,5/100 wiec nie jest tak zle.
ale ostatnio jechalem astra II i tez miala 3000 obr/min przy 100km/h
a pozatym na trasie ponad 1200km w tym ok 150km po miescie, 100km autostrady ze stala 140km/h, 5 osob na pokladzie i caly bagaznik wyszedl mi ok 7,5/100 wiec nie jest tak zle.
Thor_PL, tak, automat w mk2 ma tylko 3 biegi do przodu i jeden do tyłu-R. Na obudowie lewarka są jeszcze cyfry 1 i 2. Jeśli "zapniesz" 1 to skrzynia nie "wrzuci" 2 i 3, jeśli 2 to możesz jeździć tylko na 1 i 2 biegu (3 jest wtedy blokowana). P włączasz na postoju, a D podczas normalnej jazdy-masz wtedy do dyspozycji wszystkie 3 biegi.
He he dzięki to akurat wiedziałem nie jeżdże nim od dziś ale jakoś nie zwróciłem uwagi i byłem święcie przekonany że jest 5 biegów w skrzyni... no cóż
Dzisiaj specjalnie się wsłuchiwałem w te 3 biegi i faktycznie 3 ech..
a propo tej podsufitki też bym kupił albo chociaż przykleił znacie coś dobrego? Bo mi wisi
Dzisiaj specjalnie się wsłuchiwałem w te 3 biegi i faktycznie 3 ech..
a propo tej podsufitki też bym kupił albo chociaż przykleił znacie coś dobrego? Bo mi wisi
Tak jak jest teraz na pewno nigdy już nie będzie