Powietrze w zbiorniczku wyrównawczym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, od jakiegos czasu w moim mk3 1.4 60km po odkręceniu nakrętki ze zbiorniczka wydostaje się z niego dość dużo powietrza - robie to na zimnym silniku, a nieraz silnik wogóle nie był odpalany.
Gdzieś zaciaga "lewe" powietrze?
Gdzieś zaciaga "lewe" powietrze?
Może być walnięta uszczelka pod głowicą , powąchaj czy ze zbiorniczka nie śmierdzi spalinami
ok zrobię to,
martwi mnie jeszcze dość częste dolewanie płynu do chłodnicy ale odpowiedz już chyba znam.
martwi mnie jeszcze dość częste dolewanie płynu do chłodnicy ale odpowiedz już chyba znam.
sprawdziłem czy ze zbiorniczka nie czuć spalinami i moim zdaniem nie czuć.
to co jeszcze może być powodem tego, ze wydostaje się powietrze ze zbiorniczka?
to co jeszcze może być powodem tego, ze wydostaje się powietrze ze zbiorniczka?
- Paweł Marek
- V.I.P.
jesli piszesz o psykaniu po odkręceniu korka to nie jest to objaw nieprawidłowy nawet na przechłodzonym silniku. Coś poza tym sie dzieje? Bo jeśli nie to póki co niema niepokoju
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
ja miałem tak nie dawno w swoim 1.6 ABU, winna była uszczelka pod głowicą, był niewielki przedmuch, który robił ciśnienie w układzie chłodzenia... tak jak piszesz też ubywało mi płynu chłodzącego.
- matthew152
- Miota mną jak szatan!!
jak ci ubywa plynu to nie kopci na bialo? albo nie kuleje na jalowym? bo cisnienie jest i to normalne. a nie masz mokrego dywaniku moze nagrzewnica ci pada. ewentualnie jak wyzej koledzy mowia uszczelka padla
Re: Powietrze w zbiorniczku wyrównawczym
nic się poza tym nie dzieje, wszystko jest okPaweł Marek pisze:jesli piszesz o psykaniu po odkręceniu korka to nie jest to objaw nieprawidłowy nawet na przechłodzonym silniku. Coś poza tym sie dzieje? Bo jeśli nie to póki co niema niepokoju
A co do postów kolegów to nie widzę by kopcił na biało czy brał olej.
na jałowym biegu też elgancko chodzi,
Jedyna zmiana to taka, że mam od 2 dni instalacje gazową ale to chyba na te objawy nie wpływa?