mam identyczneskaktus pisze: Jak zrobisz foto diod, powiem ci co masz.
Uploaded with ImageShack.us
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No tak.. ale mozna sie wpiac ??skaktus pisze:Wyższe napięcie jest zawsze po zapłonie - praca alternatora.
Witam.Właśnie zakupiłem światła do jazdy dziennej http://allegro.pl/swiatla-dzienne-do-ja ... tabsAnchor" onclick="window.open(this.href);return false; i chciałbym sie Ciebie Dogge zapytać,ew.innych użytkowników"piątek" gdzie w tej skrzynce bezpieczników pod maską można się bezpiecznie wepnąć pod 12V.doggie pisze:nie wiem jak jest w Mk4 ale w Mk5 w komorze silnika jest dodatkowa skrzynka bezpieczników i tam jest prąd po stacyjce, wystarczy podpiąć się pod gniazdo, włożyć bezpiecznik, natomiast w aucie żony mam dzienne od zacisku z alternatora
gdzie to wyczytałeś?skaktus pisze: masz się podpiąć bezpośrednio pod akumulator
zależy jaki model skrzynki bezpieczników w komorze silnika u ciebie siedzi, ja mam taką i w miejscu zaznaczonym mam wolne miejsce gdzie prąd pojawia się po stacyjcelukas1305 pisze:
Witam.Właśnie zakupiłem światła do jazdy dziennej http://allegro.pl/swiatla-dzienne-do-ja ... tabsAnchor" onclick="window.open(this.href);return false; i chciałbym sie Ciebie Dogge zapytać,ew.innych użytkowników"piątek" gdzie w tej skrzynce bezpieczników pod maską można się bezpiecznie wepnąć pod 12V.
Pozdr.
Lampy Philipsa mają automatyczny starter, który wykrywa pracę alternatora na podstawie skoku napięcie z około 12V na około 14V. Nie trzeba się nigdzie wpinać w skrzynkę, jedynie podpiąć się pod akumulator. Jak by tego było mało, przewody mają odpowiednie "oczka" które idealnie pasują na śruby klem. Wszystko jest w instrukcji, lenistwo jednak wygrało...doggie pisze:
gdzie to wyczytałeś?
Wszystko jest w tym tym temacie. Nie spodziewaj się że za 50 czy to 100 zł kupisz dobre lampy. Minimalna cena to od około 200 do 500 zł i to też trzeba wiedzieć co brać, ale jak wspomniałem - wszystko jest w temacie.witam zamierzem zakupic swiatła do jazdy dziennej poprzez allegro.czym kierowac sie w wyborze takich swiatem i na co zwrócic szczególna uwage
racja, słyszałem o tym, choć dla mnie pewniejsze byłoby podłączenie pod prąd po stacyjce i przez przekaźnik, te automaty często lubią świrowaćskaktus pisze:
Lampy Philipsa mają automatyczny starter, który wykrywa pracę alternatora na podstawie skoku napięcie z około 12V na około 14V.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 63 gości