Włączający się ABS przy małej prędkości...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam , od wczoraj zauważyłem że w moim golfie IV 1.9 TDi przy małych prędkościach kiedy naciskam pedał hamulca to nie zawsze lecz często włącza mi się Abs..... Na suchej nawierzchni i prędkości 20 km/h....?? Padł czujnik??? Kontrolka ABS też się zaświeciła od momentu jak zaczęło się dziać "takie coś"... Ktoś miał podobny problem??? Szukałem na forum ale nie znalazłem... Z góry dzięki za pomoc 

VW Golf MK4 130 PS, Skoda Octavia II FL 1.6 MPI
Podpięcie pod kompa powinno wskazać problem , tak na szybko możesz sprawdzić bezpieczniki na aku i kostkę za pompą ABS czy ma dobry styk
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Co ma bezpiecznik do wlaczajacego sie ABSu?
Proponuje obserwowac VAGiem w blokach predkosci czujnikow - najprawdopodbniej ktorys czujnik oszukuje.
Proponuje obserwowac VAGiem w blokach predkosci czujnikow - najprawdopodbniej ktorys czujnik oszukuje.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dokładnie...pod kompa i badamy z którego koła są błędne odczyty, następnie próbujemy wyczyścić czujnik, upewniamy się że jest poprawnie zamontowany, sprawdzamy stan tarcz impulsowych...ewentualnie okablowanie czujnika.agrala pisze:najprawdopodbniej ktorys czujnik oszukuje
Ok dzięki bardzo serdecznie
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak podpiąć się pod komp 

VW Golf MK4 130 PS, Skoda Octavia II FL 1.6 MPI
- lukaszzzmk4
- Nowicjusz
Witam mam podobny problem jak założyciel wątku lecz u mnie kontrolka się zapala i ABS-u nie mam w ogóle kontrolka gaśnie ABS jest ale załącza się przy prędkości 20-10 km/h prawie zawsze jest to uciążliwe ale czasem bywa że to znika do czasu aż zapali się czujnik na parę minut zgaśnie i znów to samo... najgorsze jest to że jak zgaśnie i ABS wariuje to na VAG-u czysto a ciężko jest trafić na moment jak się zapali kontrolka raz zgasła jak wjeżdżałem do elektryka... sam nie posiadam VAG-u więc mam pytanie ma ktoś pomysł jak obczaić który to czujnik zdycha?