Odpala na zimnym, pozniej juz nie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam jestem nowy na forum, vw golf 1.8 benzyna jest samochodem mojego taty (ja mam trampka 1.1), ale on nim w sumie nie jeździ od prawie pol roku. Problem polega na tym, że auto odpala za pierwszym razem zawsze gdy jest zimne tzn postoi jakiś czas na parkingu, ale gdy go zgaszę to można kręcić i kręcić a samochód nie odpali. Dopiero po jakimś czasie tzn. około pol godzinki golf pali znowu normalnie jak gdyby nigdy nic. Co może być tego przyczyna? Dodam, że czujnik temp. wymieniony bo myślałem że to to. Inna sprawa to to, że zalane jest około 5-10 litrów paliwa, samochód był używany tylko na krótkie przejazdy wiec niewiele wachy było tankowane (pomyślałem, że możne paliwo jakimś cudem się cofa (nie wiem czy jest to możliwe) i dopiero jak "spłynie" to pozwala odpalić auto znowu). Nie jestem mechanikiem wiec proszę o wyrozumiałość, ale gdybyście mieli jakieś porady to myślę ze sobie poradzę z prosta naprawą. PS. kopułka palec rozdzielczy i świece są spoko. Z góry dziękuje i Pozdrawiam.
- Paweł Marek
- V.I.P.
przeziom, proszę cię!
myha, sprawdź najprostszą rzecz: czy jest iskra w chwili kiedy nie chce odpalić od tego zależy dalsza diagnostyka
myha, sprawdź najprostszą rzecz: czy jest iskra w chwili kiedy nie chce odpalić od tego zależy dalsza diagnostyka
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dzieki Paweł wieczorkiem skocze sprawdzić, będzie lepiej widać iskrę...
- jjaworskyy
- Użytkownik
hmmm... a czujnik halla gdyby byl uszkodzony to auto by nie gaslo samoczynnie na rozgrzanym silniku?... U mnie gdy odpale silnik pracuje on normalnie, dopiero gdy go zgasze to nie chce odpalic... Odpala gdy postoi troche i wystygnie...
- jjaworskyy
- Użytkownik