Czym się różni wiązka od silnika KR od PL. Wiem że można wiązkę PL przerobić na KR tylko co trzeba zmieniać?
Może jakieś zdjęcia elementów które się różnią?
Czym się różni KR od PL (wiązka)
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Nie da rady przerobić. PL ma dwa sterowniki na podszybiu jeden do zapplonu a drugi do paliwa. KR ma jeden na podszybiu (tylko do zaplonu) i drugi w kabinie w środku do regulacji wolnych obrotów. Nie jest to ecu tylko taki większy przekaźnik (podwójny). Poza tym KR nie ma czujnika spalania stukowego i nie ma przewodów do rozdzielacza paliwa. Nie ma też przewodó do sondy lambda. Ma za to przewody do regulatora termicznego. O krańcówkach przepustnicy to juz w ogole nie mówię (W KR jest zazwyczaj jedna a w PL są Dwie). Gdyby ktoś chciał to przerabiać to musiał by dobudować do wiązki zaplonowej z PLa cały układ sterowania biegiem jalowym z KRa - ale to nie przerobka tylko tworzenie praktycznie od nowa połowy wiązki.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
można wrzucić wiązkę i osprzęt od PL, a rozdzielacz od KR i będzie wszystko chodzić wiem, bo już tak robiłem jak padł rozdzielacz w PL
"...bo tak naprawdę nie ma nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..."
Re: Czym się różni KR od PL (wiązka)
Witam , piszac osprzęt to co dokładnie masz na mysli ?damianmk1 pisze:można wrzucić wiązkę i osprzęt od PL, a rozdzielacz od KR i będzie wszystko chodzić wiem, bo już tak robiłem jak padł rozdzielacz w PL
przepustnica, silniczek krokowy, sonda, czujnik temp. wody, czujnik stukowy i dwa kompy z PLDIDARO pisze: Witam , piszac osprzęt to co dokładnie masz na mysli ?
"...bo tak naprawdę nie ma nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..."