Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ile wam pali diesel?
Wczoraj z nudów policzyłem średnią z wszystkich pomiarów jakie wykonałem po zamianie wtryskiwaczy i edycji softu. Nie jest to 100% wszystkiego paliwa które przelało się przez bak w tym czasie. Dobra total do baku wlane było 1217.84l ON .... przejechałem na tym 21549km, w tym są wliczone wyjazdy na wakacje - trzy razy do Polski, średnia z 18 testów to 5.65l/100km
*dane z 14 strony tematu o moim golfie, tam są umieszczane na bieżąco wszystkie pomiary- jest tez opis trasy na stronie trzeciej.
*dane z 14 strony tematu o moim golfie, tam są umieszczane na bieżąco wszystkie pomiary- jest tez opis trasy na stronie trzeciej.
Ile wam pali diesel?
czemu - tanszy odpowiednik golfa ,hehehe, przynajniej nie rdzewieje jak nasze golfy IVBaryla pisze:bluźnisz
Ile wam pali diesel?
italiano_83 polecam motostat.pl tam wpisuj swoje tankowania a spalanie sam wyliczy
oswoić autyzm, http://www.michalautyzm.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
Ile wam pali diesel?
Ja na baku po mieście w takie dni jak dzisiaj ok. 15 C na baku BP Ultimate robię 800km +- 20km średnia ok. 50km/h
pozdrawiam
pozdrawiam
JWP Crew
Ile wam pali diesel?
W jak duzym stopniu słaba kompresja silnika TDI (ok 18-19 bar) wpływa na spalanie? Można mówić o 1L? Trasa 80%, miasto 20%. Srednie odcinki zamykają się w granichach 35km, silnik rozgrzewa się do 90st po ok 7km jazdy.
A80 B4 1,9 MTDI
A80 B4 2,8 AAH Quattro
A80 B4 2,8 AAH Quattro
Ile wam pali diesel?
Golf IV rdzewieje? Ja myślałem, że są ocynkowane i nic nie wychodzi tak jak u mnie. Golfem też można zejść na 4,7L / 100km w tym większa pojemność i więcej mocy bo jak widzę to on ma 75KM
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Ile wam pali diesel?
tower pisze:W jak duzym stopniu słaba kompresja silnika TDI (ok 18-19 bar) wpływa na spalanie? Można mówić o 1L? Trasa 80%, miasto 20%. Srednie odcinki zamykają się w granichach 35km, silnik rozgrzewa się do 90st po ok 7km jazdy.
w dużym stopniu, u mnie co rawda w td róznica jest o ponad litr w stosunku do sprawnego silnika.
Ile wam pali diesel?
nie jest ocynkowany i rdzewieje , i nie mowie tu o rozbitkach i chyba najbardziej 2001 rok z moich obserwacji nie jednego egzemplarzaRemixSub pisze:Golf IV rdzewieje? Ja myślałem, że są ocynkowane
astra tak malo nie pali nie wierz w to co ludzie tu pisza hehehheheRemixSub pisze:Golfem też można zejść na 4,7L / 100km w tym większa pojemność
- Bad_Boy
- Go Hard Or Go Home...
Re: Ile wam pali diesel?
Baryla pisze:bluźniszBad_Boy pisze:4,68 - Astra 1.7 DTI - jestem zadowolony
Absolutnie nie zadowolony i wcale nie zdziwiony jestem tym wynikiem
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Ile wam pali diesel?
Taty zafira przez ostatnie 15 tyś km spaliła średnio 6.4 na 100 km. Silnik 2.0 DTL 82km dłubnięty lekko na 110. jakieś 80% miasto reszta trasy.
Ile wam pali diesel?
U mnie tam gdzie pojawia się rdza, to miejsca z ubytkami lakieru. Jedyne "samoczynne" wykwity to tylna klapa...odzim pisze:nie jest ocynkowany i rdzewieje , i nie mowie tu o rozbitkach i chyba najbardziej 2001 rok z moich obserwacji nie jednego egzemplarza
Żeby nie było OT, to już jestem po wymianie dwumasy i czekam, aż wyjeżdżę całe paliwo i zobaczymy czy spalanie się zmieniło.