Dziwny odglos na zimnym silniku Video
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem z golfem IV 1.9 TDI (110)ps na zimnym silniku dziwnie cos piszczy a na cieplym piszczy ale duzo ciszej w momencie dodawania gazu pisk jest identyczny na poczatku myslalem ze to moze pasek ale raczej nie . Zalaczam filmik dzieki z gory za pomoc.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
na 90% pasek
SPRZEDAM RADIO GAMMA V + ODTWARZACZ CD STAN BDB + kostka na wyjście do wzmacniacza
Sprzedam Tanio : BRA Golf IV Boczki czarne bez elektryki 5d stan idealny
Sprzedam Tanio : BRA Golf IV Boczki czarne bez elektryki 5d stan idealny
kolego niedawno wymienialem rozrzad pasek napinacze alternator i bylo to samo
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zrzuć pasek osprzętu, uruchom silnik jak zamilknie to tam szukaj usterek, są rolki prowadzące, może się odzywać łożysko pompy wspomagania.Samon8989 pisze:kolego niedawno wymienialem rozrzad pasek napinacze alternator i bylo to samo
Trochę wody z spryskiwacza i jedziesz po każdej rolce - pompie wspomagania jeśli na którymś elemencie ucichnie to już wiesz co zaczyna się poddawać.
dzieki kolego za rade zobacze tylko na moje to dziek dochodzi gdzies z tylu turbina te okolice a turbina byla 3 mc temu u regeneracji dodam jeszcze ze dzwiek nie zmienia szybkosci pracy przy gazowaniu
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Witam, mam ten sam problem co kolega taki sam dźwięk... Około 10tyś temu wymieniany rozrząd wraz z pompą na ory. z aso. Dźwięk ten po kilku minutach ustaje plus do tego u mnie momentami słychać lekkie charczenie z tych samych okolic... Dziś wybieram się do mechanika zobaczymy co z tego wyjdzie.