Blokada skrzyni biegów w MKIII gti 16v

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rostworowskim

Blokada skrzyni biegów w MKIII gti 16v

Post autor: rostworowskim » czw lip 13, 2006 11:02

Witam wszystkich na forum!

Chcę zamontować jakieś dość skuteczne zabezpieczenie przed kradzieżą, na forum sprawdziłem, i wiekszość (z Was Ekspertów) poleca jako w miare tanie i skuteczne rozwiązanie blokadę skrzyni. Rozmawiałem jednak z gościem zajmującym się zakładaniem klimy i powiedział mi że w golfach III (niestety nie sprecyzował w jakich wersjach) bardzo łatwo można ją obejść. Poprzez otworzenie maski i pociągnięcie jakiegoś cięgna wbija się 2-kę i odjeżdża a potem gdzieś w dziupli, na spokojnie, demontuje się blokadę. Czy to prawda?, a jeśli tak to w jakich wersjach?, czy mojej, czyli gti 16v to dotyczy?

Z góry dziekuje za porady.

Z pozdrowieniami dla wszystkich golfo-maniaków,
Mateusz[/b]

Awatar użytkownika
spoon_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: spoon_r » czw lip 13, 2006 11:10

jezli chodzi o takie wlaczanie biegow pod maska to w zasadzie mozna to zrobic w dowolnym golfie bo oddzielic lewarek zmiany biegow od ciegl wodzikow skrzyni ssprowadza sie doslownie do odlaczenia 1 "drutu".... robiac to mozesz wlaczyc wowczas dowolny bieg trwac to moze jakies 5 min.

sam mam multiloca i chyba dzieki niemu nie stracilem kidys swojego wozka

mobilni sprawdzam radyjko, gdzie mnie slychac? :D

Awatar użytkownika
imp
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: imp » czw lip 13, 2006 19:00

więc najlepiej ...załóż odcięcie zapłonu czy pompy paliwa...pompe odciąc jest to 30 min roboty i moge ci wszystko opisać koszty montażu mniejsze niż 5zł ..zabezpieczenie dobre bo nie seryjne...i ty tylko wiesz gdzie jest wyłącznik ...

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53310&postdays=0&postorder=asc&start=0]my ex mk3 GTI 20 jahre by ABF[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]

6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » czw lip 13, 2006 19:08

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... zpieczenie poczytaj tu

rostworowskim

Post autor: rostworowskim » czw lip 13, 2006 19:43

imp pisze:więc najlepiej ...załóż odcięcie zapłonu czy pompy paliwa...pompe odciąc jest to 30 min roboty i moge ci wszystko opisać koszty montażu mniejsze niż 5zł ..zabezpieczenie dobre bo nie seryjne...i ty tylko wiesz gdzie jest wyłącznik ...
dziekuję za radę, jeśli masz jaskiś schemat i możesz sie nim podzielić to byłbym bardzo wdzięczny. Moj mail to rostworowskim@poczta.onet.pl

dziekuje i pzd
mateusz

greg

Post autor: greg » czw lip 13, 2006 21:25

spoon_r pisze:jezli chodzi o takie wlaczanie biegow pod maska to w zasadzie mozna to zrobic w dowolnym golfie bo oddzielic lewarek zmiany biegow od ciegl wodzikow skrzyni ssprowadza sie doslownie do odlaczenia 1 "drutu".... robiac to mozesz wlaczyc wowczas dowolny bieg trwac to moze jakies 5 min.
tą metodą możemy tłumaczyć tak - da się ukraść każde auto bo łamakiem złamię stacyjke i n ahol, odepnę łacznik zmiany biegów wrzucę 3 te z pjadę, a jak to i to się nie da to olej pod koła na lawete lub cięzarówkę ze skrzynią wciągarką i jazda. Wiesz - każde zabezpieczenie jest dobre kwestia jak dobrze jest przygotowany złodziej i jak bardzo chce twoje auto mieć.

[ Dodano: Czw Lip 13, 2006 9:27 pm ]
chłopaki z policji mówili mi że kiedy zlapali gości co mieli ze sobą kompa z wiązką od BMW - i co mesz mieć alramy multilocki i inne bajery - jeśli nastawiają się an auto to sobie mozesz zabezpiecać. W miejscowości obok mojej facet na noc zdejmowął kierę - przyszli z własną i auto pojechało.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”