1.8 turbo slychac zawory
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.8 turbo slychac zawory
00515 otwarty zwarty obwod do plusa czujnik halla g40
16706 g-28 brak sygnalu
00561-granica adaptacji add przekroczona adaptacja mieszanki
dzisiaj jeszcze raz podpialem do kompa i wyszy te nowe bledy
16706 g-28 brak sygnalu
00561-granica adaptacji add przekroczona adaptacja mieszanki
dzisiaj jeszcze raz podpialem do kompa i wyszy te nowe bledy
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
1.8 turbo slychac zawory
pozwolcie ,ze jeszcze odswieze temat bo nic sie nie wyjasnilo.
czujnik g28 wymienilem i nic nie pomoglo .
co do zaplonu to na laptopie pokazuje ,ze stoi na 12 cokolwiek to znaczy.
nie pokazuje takze spalania stukowego ,na kazdym cylindrze 0.0
macie jakies pomysly?
czujnik g28 wymienilem i nic nie pomoglo .
co do zaplonu to na laptopie pokazuje ,ze stoi na 12 cokolwiek to znaczy.
nie pokazuje takze spalania stukowego ,na kazdym cylindrze 0.0
macie jakies pomysly?
1.8 turbo slychac zawory
Ja sprawdziłbym jeszcze dokładnie rozrząd. Dla mnie to dziwne, że pokazuje bład g28 a auto pali i ijeździ normalnie.
No chyba, że padł sterownik silnika.
No chyba, że padł sterownik silnika.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: 1.8 turbo slychac zawory
Na nie odpalonym zawsze pokazuje błąd czujnika g28 zgodnie z manualem czujnik umieszczony w głowicy. G40 czujnik na wale korbowym.
Jeżeli uważasz, że olej 10W60 jest olejem rzadkim to gratulacje, w dodatku castrola gdzie to zwykłe HC jest. Nie masz zalanego oleju zgodnego ze specyfikacją VW 500.00, VW 502.00. O ile pamiętam to w/w specyfikację dla 10W60 spełnia tylko któryś z motuli. Z castrola w/w specyfikację spełnia tylko 5W40/5W30. Myślę, że szukanie dziury w "czujnikach" to zła droga. Zalej odpowiedni olej i zmierz ciśnienie oleju...
Jeżeli uważasz, że olej 10W60 jest olejem rzadkim to gratulacje, w dodatku castrola gdzie to zwykłe HC jest. Nie masz zalanego oleju zgodnego ze specyfikacją VW 500.00, VW 502.00. O ile pamiętam to w/w specyfikację dla 10W60 spełnia tylko któryś z motuli. Z castrola w/w specyfikację spełnia tylko 5W40/5W30. Myślę, że szukanie dziury w "czujnikach" to zła droga. Zalej odpowiedni olej i zmierz ciśnienie oleju...
1.8 turbo slychac zawory
olej zalalem taki sam, jak byl przed tym cykaniem zaworow czyli 10w40 i nic .to samo. takze to nie jest wina oleju.A CO DO CISNIENIA OLEJU POMPE W MISCE MAM NOWA Z NAPINACZEM.
1.8 turbo slychac zawory
sprawa sie wyjasnila to byla peknieta turbina spowodowana wysoka temperatura silnika poprzez niesprawne chlodzenie.cykanie to byly spaliny.dzieki za pomoc chociaz sprawa juz dawno rozwiazana.
mam jeszcze pytanie czy moj silnik ajh ma zawor n75?i gdzie on jest ?i jak to sie fachowo nazywa?
mam jeszcze pytanie czy moj silnik ajh ma zawor n75?i gdzie on jest ?i jak to sie fachowo nazywa?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
1.8 turbo slychac zawory
piotr1979, nie rób śmietnika na forum...nie musisz pisać w czterech tematach tego samego
takpiotr1979 pisze:mam jeszcze pytanie czy moj silnik ajh ma zawor n75?
"Elektrozawór ograniczający ciśnienia doładowania powietrza", "Magnetventil für Ladedruckbegrenzung" - z niemieckiegopiotr1979 pisze:jak to sie fachowo nazywa?
1.8 turbo slychac zawory
dzieki i przepraszam
1.8 turbo slychac zawory
Do tego silnika ma być olej 5w40, nie potrafię zrozumieć jak można wlać olej 10w60 chyba ze to taki "wieś tunning" no ale jak ktoś nie szanuje silnika to może lać 10w60 jego problem.