Witam.
Panowie forumowicze mój temat dotyczy hamowania.
Dokładnie chodzi o drżący pedał podczas hamowania. Aktualnie zdarza się to co jakiś czas i można by powiedzieć pedał drży jak podczas hamowania gdy włącza się ABS. Niestety zimą raz się włączał ABS i działał raz nie kiedy koła otrzymywały poślizg.
Teraz kiedy mamy już cieplejsze dni a koła nie ślizgają się jest to co powyżej. Od czasu do czasu drży pedał hamulca w momencie jego naciskania.
Czy coś poradzicie w tej sprawie??
Pozdrówka wszystkim.
Drżenie pedału hamulca bez poslizgu kół.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Może padł któryś czujnik abs`u lub ma przerwę.
Najlepiej podpiąć pod vag sprawdzić błędy i czy zgadają się prędkości poszczególnych kół według wskazań owych czujników.
Najlepiej podpiąć pod vag sprawdzić błędy i czy zgadają się prędkości poszczególnych kół według wskazań owych czujników.
Witam.
Może tak być ale jak pisałem - pedał hamulca drży co ileś hamowań a koła nie mają poślizgu. I zdarza sie to na różnych prędkościach. Zauważyłem że najczęściej po przejechaniu jakichś nierówności np kocie łby albo zwalniacze na drogach.
Może tak być ale jak pisałem - pedał hamulca drży co ileś hamowań a koła nie mają poślizgu. I zdarza sie to na różnych prędkościach. Zauważyłem że najczęściej po przejechaniu jakichś nierówności np kocie łby albo zwalniacze na drogach.
BUBBA
Może któryś z czujników jest obluzowany i po takim "podskoku" reaguje w ten sposób. Trzeba sprawdzić ich osadzenie ew tej tarczy z którą wspólpracują.
też błąd któregoś czujnika obstawiam. Najpierw sprawdź to.. ewentualnie później będzie można szukać dalej.