Montaż oryginalnych podnośników szyb MK3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Leszek Madison
- Użytkownik
Obrazków nie widać, ale po opisie obawiam się, że kupiłeś el szyby z mk2, albo z jakiegoś seata.
Silniki z mk3 są z modułem i pod dużą wtyczkę, powinny też mieć logo BROSE.
Lepiej to oddaj, bo nijak tego do mk3 nie wpakujesz.
Silniki z mk3 są z modułem i pod dużą wtyczkę, powinny też mieć logo BROSE.
Lepiej to oddaj, bo nijak tego do mk3 nie wpakujesz.
- misiek.iwaszko
- Nowicjusz
Witam. Odgrzeje kotleta.
Otóż zakupiłem zestaw ori elektrycznych szyb do mk3 3D. Tylko za chiny nie potrafię tego podłączyć . Jeszcze nawet za to się nie zabrałem.
Wkleje fotki wiązek by upewnić się co mam a czego mi brakuje.http://my.imageshack.us/v_images.php
Otóż zakupiłem zestaw ori elektrycznych szyb do mk3 3D. Tylko za chiny nie potrafię tego podłączyć . Jeszcze nawet za to się nie zabrałem.
Wkleje fotki wiązek by upewnić się co mam a czego mi brakuje.http://my.imageshack.us/v_images.php
- bocian19
- Łowca Rarytasów
- Kontakt:
misiek.iwaszko,
Ten link nie dziala a po 2 wszystko jest opisane wczesniej
W skrzynce podlaczasz kolorami i wsio gra..
Ten link nie dziala a po 2 wszystko jest opisane wczesniej
W skrzynce podlaczasz kolorami i wsio gra..
Moj mk3 VARIA(N)T
viewtopic.php?f=88&t=297338" onclick="window.open(this.href);return false;
BBI Squad
Na rozstaju dróg stoi zwalniający próg on złamie Ci dokładkę
viewtopic.php?f=88&t=297338" onclick="window.open(this.href);return false;
BBI Squad
Na rozstaju dróg stoi zwalniający próg on złamie Ci dokładkę
podpiąłem wszystko jak trzeba ale mam mały problem...
po wyłączeniu zapłonu szyby ciągle działają...
dopiero rozpinając na chwile i podłączając ponownie kostkę między budą a drzwiami przestają i zaczynają dopiero jak włączę zapłon..
o co chodzi
po wyłączeniu zapłonu szyby ciągle działają...
dopiero rozpinając na chwile i podłączając ponownie kostkę między budą a drzwiami przestają i zaczynają dopiero jak włączę zapłon..
o co chodzi
Po jakim czasie to sprawdzałeś? Podpiąłeś kabel od krańcówki?zielu pisze:po wyłączeniu zapłonu szyby ciągle działają...
podpiąłem.. normalnie masą jest sterowane
po jakichś 5ciu minutach sprawdzałem
po jakichś 5ciu minutach sprawdzałem
- Leszek Madison
- Użytkownik
Ale drzwi otwierałeś/zamykałeś w tym czasie? El szyby śmigają po wyłączeniu zapłonu jeszcze jakiś czas.
niee tutaj chodzi o to, że jak sterownik dostanie sygnał z krańcówki to wyłącza silniczkizielu pisze:podpiąłem.. normalnie masą jest sterowane
kurcze dziwne to :/ plus po zapłonie na pewno znika?zielu pisze:po jakichś 5ciu minutach sprawdzałem
Re: Montaż oryginalnych podnośników szyb MK3
nom wiem ze z krańcówki.. ale tak dla pewności pytałem czy tam masowy kabel jestmichalqqr pisze:niee tutaj chodzi o to, że jak sterownik dostanie sygnał z krańcówki to wyłącza silniczkizielu pisze:podpiąłem.. normalnie masą jest sterowane
otwierałem i zamykałem drzwi czekałem długo i ciągle działały...
plus na pewno znika po wyłaczeniu stacyjki...
jutro jeszcze popatrzę...
witajcie, jestem na etapie podączania wiązki wewnątrz auta i mam kilka pytań
po 1.
gdzie podączyć tą wtyczke? na wczesniejszych schematach jest pod nr 10. nie znalazlem dla niej miejsca w skrzynce bezpiecznikow ani w gniazdach pod licznikiem :/
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 042rj.jpg/
2. czy dobrze podpiąłem wtyczki
od stałego +,
+ ze stacyjki,
podswietlenie,
?
tylko w tym wejsciu było na nie miejsce.
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 041ux.jpg/
3.
pozostałe wtyczki ktore znalazlem wokół skrzynk iz bezpiecznikami, były jeszcze 2 zolte i jedna niebieska ktorych nie dalo sie wyciagnac z widocznymi na zdjeciu.
http://imageshack.us/photo/my-images/33 ... 043yw.jpg/
po 1.
gdzie podączyć tą wtyczke? na wczesniejszych schematach jest pod nr 10. nie znalazlem dla niej miejsca w skrzynce bezpiecznikow ani w gniazdach pod licznikiem :/
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 042rj.jpg/
2. czy dobrze podpiąłem wtyczki
od stałego +,
+ ze stacyjki,
podswietlenie,
?
tylko w tym wejsciu było na nie miejsce.
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 041ux.jpg/
3.
pozostałe wtyczki ktore znalazlem wokół skrzynk iz bezpiecznikami, były jeszcze 2 zolte i jedna niebieska ktorych nie dalo sie wyciagnac z widocznymi na zdjeciu.
http://imageshack.us/photo/my-images/33 ... 043yw.jpg/
1 . - wygląda mi na wtyczkę od instalacji głośników w drzwiach
2 . - czerwone OK , szara i zielona wtyczka nie powinny być w jednym porcie . Poszukaj takich samych wtyczek z tymi samymi kolorami kabli i wepnij się w te porty . Jak nie będzie w skrzynce szukaj pod kierownicą .
3. - 2 żółte ? Napewno żółte z jakimiś paskami - instalacja od wyłączników oświetlenia w drzwiach .Niebieska - niekojarzę , podaj kolor kabla.
2 . - czerwone OK , szara i zielona wtyczka nie powinny być w jednym porcie . Poszukaj takich samych wtyczek z tymi samymi kolorami kabli i wepnij się w te porty . Jak nie będzie w skrzynce szukaj pod kierownicą .
3. - 2 żółte ? Napewno żółte z jakimiś paskami - instalacja od wyłączników oświetlenia w drzwiach .Niebieska - niekojarzę , podaj kolor kabla.
- Leszek Madison
- Użytkownik
wypity, kupiłeś wiązkę od 5-drzwiowego, dlatego masz więcej kabelków. Ale już pomijam fakt, że temat ma 14 stron, został praktycznie w 100% wyczerpany i nadal ludzie pytają się jak podpiąć wtyczki
nie jest to wtyczka od przełącznika do sterowania tylnych szyb z konsoli?wypity pisze:gdzie podączyć tą wtyczke? na wczesniejszych schematach jest pod nr 10. nie znalazlem dla niej miejsca w skrzynce bezpiecznikow ani w gniazdach pod licznikiem :/
źle! masz podpiąć po kolorach wtyczek, jak nie masz miejsca to nowy mostek lub lutowaniewypity pisze:czy dobrze podpiąłem wtyczki
od stałego +,
+ ze stacyjki,
podswietlenie,
?
3 z zielonymi końcami od plusa po zapłoniewypity pisze:pozostałe wtyczki ktore znalazlem wokół skrzynk iz bezpiecznikami, były jeszcze 2 zolte i jedna niebieska ktorych nie dalo sie wyciagnac z widocznymi na zdjeciu.
z szarą to podświetlenie
biała z białym kablem podgrzewanie lusterek
biała z tym żółto brązowym to krańcówka
i ostatni nie wiem
niestety w tym temacie nie było wprost powiedziane nic o tej wtyczce względem schematu pod nr 10, kilka stron wcześniej jest coś o kablu od sterowania tylnymi szybami ale konkretnego podpisu brak.Leszek Madison pisze:wypity, kupiłeś wiązkę od 5-drzwiowego, dlatego masz więcej kabelków. Ale już pomijam fakt, że temat ma 14 stron, został praktycznie w 100% wyczerpany i nadal ludzie pytają się jak podpiąć wtyczki
Leszek Madison pisze: Jeszcze jedna sprawa. Czy wyjaśni mi ktoś do czego są poszczególne wtyczki na schemacie?
3 - wtyczka "+" zasilająca układ
4 - bezpiecznik, chyba ze 105 A
5 - gniazdo bezpiecznika
6 - nie wiem (gdzie to podłączyć?)
7 - (chyba) wtyczka do tylnych drzwi w wersji 5D
8 - wtyczka do drzwi przednich
9 - nie wiem....
ad 2. czy w związku z tym mogę tam zostawić np zieloną wtyczkę od plusa ze stacyjki(kabel czarno-biały)?kuba_p pisze:1 . - wygląda mi na wtyczkę od instalacji głośników w drzwiach
względem foty z 4strony tematu mogłaby tam zostać chyba...
a z podświetleniem coś się wymyśli.
dziś jeszcze raz wywalę licznik i poszukam jakichkolwiek kostek, może jakieś mi umknęły jeszcze.