Miska olejowa w Mk4 GTI - jak ją chronić ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- sampler
- Mały gagatek
- Kontakt:
Żadnego ochraniacza tam nie miałem możliwe, że w A3 tego nie montują. Dla ułatwienia montażu musiałem tylko ściągnąć obudowę silnika od strony prawego koła (pasażera). Poza tym musiałem dosztukować 4 śruby (2 od strony rozrządu i 2 od strony ściany grodziowej). Wszystko ładnie pasowało i wystarczyło delikatnie dociągnąć.
jeśli można prosićBehemoth1987 pisze: zdjęcia będą dodane po 12 marca w temacie
w razie czego, rezerwuję 1 sztukę
Mam nadzieję, że do 1.6 AZD będzie pasowała. Fotorelacja z montażu będzie
Behemoth a jest szansa na osłonę do V6? Kumpel jest zainteresowany.
http://www.cultstyle.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- GREEN
- Kontakt:
Witam powiem wam że ma kolega z forum już osłonkę ale nie ma czasu jej zakładać może jutro to zrobi albo po niedzieli i właśnie ma V6 i pytało już o to 5 osób z takimi motorami
Dobra informacja to taka że będzie malowanie proszkowe po niedzieli tak że udało się zła to taka że nie mam wpływu na kolor ale może nie będą różowe
widziełem ze kolega mayday198x już osłone ma na aucie w swoim temacie cieszy mnie to bardzo
Dobra informacja to taka że będzie malowanie proszkowe po niedzieli tak że udało się zła to taka że nie mam wpływu na kolor ale może nie będą różowe
widziełem ze kolega mayday198x już osłone ma na aucie w swoim temacie cieszy mnie to bardzo
baaardzo dobra informacja kolor dla mnie jest zupełnie bez znaczenia.Behemoth1987 pisze:Dobra informacja to taka że będzie malowanie proszkowe po niedzieli tak że udało się zła to taka że nie mam wpływu na kolor ale może nie będą różowe
Jeśli udałoby mi się ją dostać do piątku, to w sobotę będzie montaż
-
- GREEN
- Kontakt:
Problemy są niestety z V5 osłonki nie podchodzą ale możliwe że uda się zrobić jakieś dedykowane dla tego modelu nie wiem jak w V6
Ostatnio zmieniony pn mar 19, 2012 00:40 przez Behemoth1987, łącznie zmieniany 1 raz.
Warto pomyśleć i wykonać, bo jest kilku zainteresowanych.
- luki07
- _
- Kontakt:
Pisze z komórki bo aktualnie nie mam dostępu do neta przez zmianę operatora, dziś mierzyłem osłonę do swojego V5 i niestety ta, którą zrobił kolega Behemoth niestety do V5 ale pewnie tez V6 nie podejdzie, o ile od strony skrzyni wystarczyłoby jedno mocowanie przesunąć o ok 2cm to od strony bloku silnika nie ma otworów by ją przymocować, przeszkadzają też kółka i paski a żeby miało to ręce i nogi musimy to jeszcze przemyśleć i pokombinować do czego ją przykręcić jestem w kontakcie z naszym kolegą i na pewno coś wymyślimy także Panowie od mocnych benzynek cierpliwości !!!
Behemoth1987 pisze:Problemy są niestety z V5 osłonki nie podchodzą ale możliwe że uda się zrobić jakieś dedykowane dla tego modelu nie wiem jak w V6
No to czekamy, jak by co to ja cały czas chętnyluki07 pisze:Pisze z komórki bo aktualnie nie mam dostępu do neta przez zmianę operatora, dziś mierzyłem osłonę do swojego V5 i niestety ta, którą zrobił kolega Behemoth niestety do V5 ale pewnie tez V6 nie podejdzie, o ile od strony skrzyni wystarczyłoby jedno mocowanie przesunąć o ok 2cm to od strony bloku silnika nie ma otworów by ją przymocować, przeszkadzają też kółka i paski a żeby miało to ręce i nogi musimy to jeszcze przemyśleć i pokombinować do czego ją przykręcić jestem w kontakcie z naszym kolegą i na pewno coś wymyślimy także Panowie od mocnych benzynek cierpliwości !!!
-
- GREEN
- Kontakt:
szkoda że nasz kolega zrobił tylko 2 zdjęcia proszę o pomoc kogoś z V5 i V6 o pomoc w sposobie mocowania od strony rolek musi tam cos być 2 mocowania od skrzyni i dwa od tyłu od osłony przegubu da radę zrobić
Witam. Mimo ze nie mam vw tylko audi to peknieta miska po 3 dniach jazdy na gwincie przyciagnela mnie tutaj. Jesli oslona pasuje do a3 1.9 tdi AHF to wpisuje sie na liste chetnych. Pozdr
-
- GREEN
- Kontakt:
pasuje bo to taki motor jak w moim mk iv i borze czerwonej kolegi z forum
Re: Miska olejowa w Mk4 GTI - jak ją chronić ?
Pasuje, więc gadaj z Behemothem i zamawiaj.MataA3 pisze:Witam. Mimo ze nie mam vw tylko audi to peknieta miska po 3 dniach jazdy na gwincie przyciagnela mnie tutaj. Jesli oslona pasuje do a3 1.9 tdi AHF to wpisuje sie na liste chetnych. Pozdr