Dymi przy odjeciu i dodaniu gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam panowie
silnik silnik nie ma zadyszki nigdy na zadnym biegu, ciagnie równo do konca. Problem pojawia sie gdy odpuszcze gaz bez sprzegła, kiedy uzyje sprzegła jest oki moge puscic i jechac dalej lecz gdy odpuszcze sam gaz silnik juz nie wkreci sie na obroty tak jakbysie cos blokowało zalewałoi zaczyna strasznie kopcic, musze go albo zredukoac albo wysprzeglic aby jechac dalej ??
dodatkowo dzisiaj po powrocie z jazdy zgasiłem silnik i kiedy za pol godz chciałem jechac silnik odpalił lecz nie mogł wogole wkrecic sie na obroty do tego poteznie dymił jazda była nie mozliwa właczałem i wyłączałem silnik kilka razy i dalej to samo. zostawiłem go na godzinke i po ponownej próbie odpalał i działał jak w zegarku
jak to mozliwe ?? cuda sie dzieją z tym samochodem
prosze o pomoc
silnik silnik nie ma zadyszki nigdy na zadnym biegu, ciagnie równo do konca. Problem pojawia sie gdy odpuszcze gaz bez sprzegła, kiedy uzyje sprzegła jest oki moge puscic i jechac dalej lecz gdy odpuszcze sam gaz silnik juz nie wkreci sie na obroty tak jakbysie cos blokowało zalewałoi zaczyna strasznie kopcic, musze go albo zredukoac albo wysprzeglic aby jechac dalej ??
dodatkowo dzisiaj po powrocie z jazdy zgasiłem silnik i kiedy za pol godz chciałem jechac silnik odpalił lecz nie mogł wogole wkrecic sie na obroty do tego poteznie dymił jazda była nie mozliwa właczałem i wyłączałem silnik kilka razy i dalej to samo. zostawiłem go na godzinke i po ponownej próbie odpalał i działał jak w zegarku
jak to mozliwe ?? cuda sie dzieją z tym samochodem
prosze o pomoc
- seba198666
- Gadatliwa bestia
musisz podpiąć pod komputer.Może będą jakieś błedy.Jeśli nie zrobisz logi i wtedy bedzie można coś powiedzieć
seba
na kompa go.. powinno coś wyjść. Wygląda na problem z zasilaniem paliwem (pompa, wtryski) albo przepływka.. takie moje typy na początek.
na chwilę obecną nie jestem w stanie wykonac logów dynamicznych :/ jesli obroty na wysokim biegu zejdą do 1500 silnik dławi sie dymi i nie jest w stanie podniesc obrotów
-
- Mały gagatek
nie wydaje mi sie aby to była wina dolotu bo jak mówiłem po wysprzegleniu lub redukcji objawy ustają
dobra może mi się jednak uda wykonac te logi
jakie bloki logowac ??
jakie bloki logowac ??