1.8 ABS nie dostaje paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam, wymieniałem u kolego uszczelkę pod głowicą. po skręceniu silnika w całość przestał odpalać, brak zasilania na pompie. Nawet gdy pompę podłączam na krótko to wtrysk nie podaję benzyny. Nie wiem gdzie szukać przyczyny braku sterowania wtrysku i braku zasilania na pompie. Samochód posiada instalację LPG. Dodam że jak wlałem strzykawką paliwo na ssącego to odpala na chwile od pierwszego kopa. Bardzo proszę o pomoc bo elektroniczny wtrysk to nie jest moja mocna strona.
Iskra była, problem rozwiązany na szczęście. Padło zabezpieczenie antykradzieżowe. Silnik odpalił pochodził kilka minut i zgasł. Brak iskry. Zasilania na cewkę dochodzi, dawałem impulsy z masy na zielony przewód i dalej nic :/
Sprawdź czujnik halla. Jak masz drugi aparat to podłącz samą wtyczkę od halla i pokręć ośką aparatu, zobaczysz czy cewka wytworzy iskrę.
problem rozwiązany, okazało się że samochód ma zapomniane zabezpieczenie anty kradzieżowe które się załączyło jakimś cudem