Wymiana Turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana Turbiny
witam chcialbym wkoncu wymienic turbine w moim Golfie silnik AHF na jakas inna mocniejsza lecz dokladnie nie wiem czzy ta podejdzie http://allegro.pl/nowa-golf-iv-a3-leon- ... 81968.html" onclick="window.open(this.href);return false; jaka przejciowke zastosowac czy przy okazji zregenerowac zaworki od turbo dac inny przeplywomierz zaslepic badz wywalic kompletnie egr wyciac kata i chcialbym zwiekszyc mu moc na ok 150 -170 czy cos jeszcze wymienic domyslam sie ze orginalny IC nie wytrzymie licze na wasza pomoc
pozdrawiam
pozdrawiam
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Wymiana Turbiny
Temat wielokrotnie omawiany w dziale speed - daruj sobie ASZ - szukaj ARL/BRD , a to z aukcji to regenerowane dziadostwo, żeby potem płaczu nie było jak nie będzie auto jechać jak powinno, bo ciśnienie doładowania będzie świrować.
Wymiana Turbiny
http://allegro.pl/turbina-vw-golf-bora- ... 12923.html" onclick="window.open(this.href);return false; badz ta http://allegro.pl/turbina-vw-golf-bora- ... 12923.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale chyba lepiej kupic z regeneracji niz uzywana mysle ze to by bylo ok a jezeli sie myle to przepraszam
- italiano_83
- V.I.P.
Wymiana Turbiny
Twój wybór - ori części do regeneracji garret nie udostępnia, robią to na zamiennikach, dobre są drogie, robią więc na chinolach w ARL wkładają często bebechy z laguny, potem bywają cyrki, a to późno turbo wstaje, a to nie trzyma zadanego ciśnienia doładowania.kypke pisze:ale chyba lepiej kupic z regeneracji niz uzywana mysle ze to by bylo ok a jezeli sie myle to przepraszam
Poczytaj w dziale speed/TDI wszystko jest opisane. Ori IC starcza do 150Km, turbo też do tych okolic. Nie wiem co wy macie z tym wywalaniem EGR- mocy od tego nie przybędzie, dolot jak się wyczyści to też na kilka lat starczy . Kat jak zabity to się wycina.
Wymiana Turbiny
moja turbina juz przepuszcza olej i czasem pusci wielkiego baka czarnucha tak powiedzial jeden z zacniejszych uzytkownikow z forum i jezeli to wszystko wystarczy mi seryjniaki to chyba przy tym pozostane i tylko ogarne to do pozadku i wpuszcze mu wirusa i mysle ze mi to zupelnosci wystarczy i nie bede juz kombinowal dzieki za informacje ktore przynajmniej ukazaly swiatlo w drodze
- italiano_83
- V.I.P.
Wymiana Turbiny
Softem szarpniesz w okolice 140PS na więcej trzeba zmienić wtryskiwacze na 0216-0.230 - bo ori wtryskiwacze będą blokować przyrost mocy.
A na chip tuning auto musi być 110% sprawne.
A na chip tuning auto musi być 110% sprawne.