olej w filtrze powietrza - passat VR6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
olej w filtrze powietrza - passat VR6
juz pisalem ale na forum mnie zdjeli z tym problemem, wiec sprubuje jeszcze raz...
chodzi mi co moze byc powodem zbierania sie oleju, w komorze filtra powietrza.Jest to silnik VR6 2.8 litra w passacie z 95 roku.Zaobserwowalem to jakies kilka tygodni temu, dolalem oleju, bo pozimu prawie nie bylo.
Wczoraj sprawdzalem stan i jest ok, ale czemu byly wczesniej takie wycieki - czy jak to ujac.
Czym moze to byc spowodowane??pozdrawiam Marcin
chodzi mi co moze byc powodem zbierania sie oleju, w komorze filtra powietrza.Jest to silnik VR6 2.8 litra w passacie z 95 roku.Zaobserwowalem to jakies kilka tygodni temu, dolalem oleju, bo pozimu prawie nie bylo.
Wczoraj sprawdzalem stan i jest ok, ale czemu byly wczesniej takie wycieki - czy jak to ujac.
Czym moze to byc spowodowane??pozdrawiam Marcin
PRINCE
- arkadiusz_lacz
- Nowicjusz
- Kontakt:
- arkadiusz_lacz
- Nowicjusz
- Kontakt:
- arkadiusz_lacz
- Nowicjusz
- Kontakt:
po 2tygodniach od wymiany filtra powietrza jest wszystko wulgotne, zapackane olejem, ale jescze nic nie plywa....
Kapie tylko na laczeniu dolotu z obudowa, zaraz za tym smiesznym wezykiem......
Filtr wchlonal tyle oleju, ze jest juz to odczuwalne na gazie, musialem go troszke przeregulowac bo sie dlawil i gasl.... oraz wzrasta przez to spalamie o jakies 20%
Kapie tylko na laczeniu dolotu z obudowa, zaraz za tym smiesznym wezykiem......
Filtr wchlonal tyle oleju, ze jest juz to odczuwalne na gazie, musialem go troszke przeregulowac bo sie dlawil i gasl.... oraz wzrasta przez to spalamie o jakies 20%
bylo mkI '80
Jest Sierra '91 rodzinny driftowoz
- arkadiusz_lacz
- Nowicjusz
- Kontakt:
jest caly czarny......... fakt, ze mu troszke dalem po garach...(jak na 1.3).... te 2 tygodnie temu to wracalismy z imprezki w 4 osoby plus pies i jechalem 120 przez 1,5 godzinki...... to moglo byc troszke za duzo jak na takiego staruszka.....
jutro sie do wiem calej prawdy...
Pozdrawiam, dzienx za wskazowki...
Pozdro!
jutro sie do wiem calej prawdy...
Pozdrawiam, dzienx za wskazowki...
Pozdro!
bylo mkI '80
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja w swoim mk1 1.5 JB do węża łączącego pokrywę zaworów z filtrem powietrza napchałem pozwijanego dtutu z migomatu tworząc coś co przy polskich samochodach nazywało się wygaszaczem płomieni(takie jakby sitko) i z filtra powietrza można jeść, kolesiowi w mk2 1.8 PF też zaczęło rzucać olej do dolotu to też napchał drutu miedzianego do pokrywy zaworów i też ma spokój-koszt-własna robota(chwila), efekt-dolot pozbawiony oleju
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie