dzisiaj wymienilem olej , z filtrem oczywiscie , filtr knehta, i dalej to samo, powoli koncza mi sie opcjeHaki pisze:Zmień olej na początek i kup dobrej jakości filtr

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dzisiaj wymienilem olej , z filtrem oczywiscie , filtr knehta, i dalej to samo, powoli koncza mi sie opcjeHaki pisze:Zmień olej na początek i kup dobrej jakości filtr
stukanie bylo przed wymiana walka i szklanek tez i jak byl zdejmowany walek to niebylo widac aby cos nie tak bylo ze sprezynkami co ciekawe dzisiaj troche go przegonilem, nie jakos ostro ale tak do 3000 tys.obrotow, oczywiscie jak byl juz dobrze dogrzany, i to pukanie przycichlo na jakis czas prawie go nieslyszalem nie mam pojeciagdzie szukac, wiem ze najlepjej to rozebrac silnik i moze sie wyjasnilo by co to, zastanawia mnie to czy czasami to nie jest tulejka na korbowodzieHaki pisze:Tak się zastanawiam czy przypadkiem sprężyny na pompkach Ci tak nie stukają...
wszystkie pompki maja 12.000 przebiegu wymienialem je przed wymiana tez stukalo tylko teraz niepamietam czy ciszejHaki pisze:Gdybyś miał możliwość to podmień z kimś swoje pompki i sprawdź jak się silnik zachowuje , czy dalej owe stukanie występuje ...
a moze mial ktos z was do czynienia z tuleja na korbie badz panewkami? bo mam taki objaw ze jak ruszam na pol sprzegle, z gazem czy bez, to owe pukanie cichnie , i teraz niewiem czy w dieslu jest tak samo jak w benzynie ze powinno narastac to stukanie, ie powinno cichnac pod obciazeniem? doradzcie cosgolfmaniac22 pisze:wszystkie pompki maja 12.000 przebiegu wymienialem je przed wymiana tez stukalo tylko teraz niepamietam czy ciszejHaki pisze:Gdybyś miał możliwość to podmień z kimś swoje pompki i sprawdź jak się silnik zachowuje , czy dalej owe stukanie występuje ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości