Zwarcie żarówki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zwarcie żarówki
Witam. Mam oto taki problem. Zabrałem się za sprawdzenie napięcia przy żarówkach, żeby mieć pewność że planowany montaż przekaźników ma sens. Pomijając to że napięcie jest 12.5, to problemem jest to że niechcący szpilką od miernika połączyłem 2 styki. Był mały błysk i jedna żarówka nie świeci. Nowa żarówka tez nie daje oznak życia, wszystkie bezpieczniki są ok, kable nie wyglądają na przepalone. Gdzie szukać przyczyny?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zwarcie żarówki
w bezpiecznikach...dokładnie a nie tylko "rzucić okiem"Fiedor pisze:Gdzie szukać przyczyny?
Nie napisałeś roku auta ani która lampa...zdaje się bezpieczniki 21 i 22 w starej skrzynce...1 i 2 w nowej skrzynce
Zwarcie żarówki
Mk2, 1.6Td, 1991 rok, lampa lewa. Sprawdzałem bezpieczniki, ale jeszcze raz nie zaszkodzi dla pewności
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zwarcie żarówki
idź obadaj, a najlepiej wymień bezpiecznik nr 1 (jeżeli strona lewa to światło po stronie kierowcy - bo z tym to różnie bywa )
Zwarcie żarówki
Miałeś racje kolego. Bezpiecznik nr 1 wygląda ok, ale jednak nie był, wszystko już ok, dzięki za pomoc