pozdro

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
A nie lepiej sonde wstawić przed lub w obudowę strumienicy?vaclavo pisze: chce wywalic kata i wstawic strumiennice AWG
Jeśli zamontujesz ją przed rurą wydechową (w miejscu gdzie zeszły się już wszystkie przewody od cylindrów) tak aby skład spalin był ujednolicony to OK. Tylko jaki masz plan ją tam zamocować? Wiercić i spawać???vaclavo pisze: czy sonda bedzie dobrze pracować po przeniesieniu??
no chciałem zaraz za kolektorem (tam gdzie rury z wszystkich cykindrów już siezejdą) wywiercić dziurke, wspawać nakrętke, odpowiednio nagwintować pod sonde i wstawić ją tamAdamtd pisze:A nie lepiej sonde wstawić przed lub w obudowę strumienicy?vaclavo pisze: chce wywalic kata i wstawic strumiennice AWGJeśli zamontujesz ją przed rurą wydechową (w miejscu gdzie zeszły się już wszystkie przewody od cylindrów) tak aby skład spalin był ujednolicony to OK. Tylko jaki masz plan ją tam zamocować? Wiercić i spawać???vaclavo pisze: czy sonda bedzie dobrze pracować po przeniesieniu??
właśnie dlatego założyłem ten post - żeby sie dowiedzieć - może ktoś już tak zrobił??TAZ pisze:Sonda, dlatego jest w katalizatorze, bo panują tam odpowiednie dla niej warunki. To, ze sonda jest w kolektorze, czy nie nie ma znaczenia gdyż i tak w fabryce sterownik jest ustawiany zależnie od jej położenia. W katalizatorze panuje wysoka temperatura powstała na skutek rozgrzania wkładu, a w kolektorze jest już inna temperatura. Ja bym najpierw zadzwonił do jakiegoś speca typu Godula lub do pana Węglarskiego i z nim przedyskutował taką zagrywkę na sondzie. Ale zrobisz jak zrobisz. Zawsze sa dwa wyjścia albo będzie dobrze, albo do d... .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 103 gości