OSŁONY GOLF IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
OSŁONY GOLF IV
BYŁEM DZIŚ SWOIM GOLFEM IV PO ZA MIASTEM I SIE ZAKOPAŁEM W PIACHU. MĘCZYŁEM SIE ŻEBY WYJECHAĆ I JAK W KOŃCU WYJECHAŁEM TO ZAUWAŻYŁEM ŻE OBERWAŁEM JAKIEŚ OSŁONY OD SILNIKA. SĄ TO PLASTIKOWE OSŁONY OD STRONY KIEROWNICY. MOŻE KTOS WIE CZY OSŁONY TE SĄ POTRZEBNE I WARTO KUPIC NOWE CZY RACZEJ OLAC TO I JEŻDZIĆ TAK JAK JEST.
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam,
nie napisałeś jaki masz silnik, bo osłony od diesla i benzyny się różnią...
Tak, jak napisał greg, są 3 osłony, z tym, że dwie praktycznie trzymają trzecią- największą...
Ja też straciłem osłonę, ale już kupiłem nową na Allegro- tam jest ich sporo.
Niestety w niskich mk IV często się łamie osłonę- albo w piasku, albo w zimie na śniegu.
Warto zainwestować, ponieważ osłona lepiej zabezpiecza silnik przed błotem i kurzem w lecie, a także niszczącą solą w zimie.
Osłona także lepiej wygłusza silniczek, a w zimie go dociepla- jak widzisz są same plusy...
Ale jest minusik- mały...- nie widać wycieków spod silnika i można niezauważyć czegoś i w porę nie zareagować. Ale jeśli dbasz o samochód, to osłona powinna być!!!
Pozdro!
nie napisałeś jaki masz silnik, bo osłony od diesla i benzyny się różnią...
Tak, jak napisał greg, są 3 osłony, z tym, że dwie praktycznie trzymają trzecią- największą...
Ja też straciłem osłonę, ale już kupiłem nową na Allegro- tam jest ich sporo.
Niestety w niskich mk IV często się łamie osłonę- albo w piasku, albo w zimie na śniegu.
Warto zainwestować, ponieważ osłona lepiej zabezpiecza silnik przed błotem i kurzem w lecie, a także niszczącą solą w zimie.
Osłona także lepiej wygłusza silniczek, a w zimie go dociepla- jak widzisz są same plusy...
Ale jest minusik- mały...- nie widać wycieków spod silnika i można niezauważyć czegoś i w porę nie zareagować. Ale jeśli dbasz o samochód, to osłona powinna być!!!
Pozdro!
[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!
-
- Mały gagatek