munior pisze:Nie możliwe żeby ci korekcja pokazała 30.0 mg ...kropka może być tylko jedno miejsce po pierwszej cyferce ,i największa wartość to 4 z przodu

cyferki jakie mozna zobaczyć w korekcjach w bloku 013 to np.0.30...lub coś w podobie ...ogólnie jak są zera z przodu to nie ma co sobie tym zawracać głowy ...A wracając do syczenia to mimo że wymieniłes praktycznie cały dolot ,to syczenie które nadal występuje ,świadczy o tym ,że coś przeoczyłeś

jak syczy , musi być gdzieś nieszczelność ,nie ma innej opcji ...
Masz rację, nie pamiętam dokładnie jak te liczby wyglądały jeśli chodzi o przecinki, ale po Twojej poprawce wychodzi na to że te wartości miały 0.00 ; 0.30 ; 0.26 (walnąłem się w przecinkach), ale skoro mówisz, że nie ma to znaczenia to ok bo myślałem, że świadczy to o jakiejś usterce wtrysku

A jeśli chodzi o dolot to nie zmieniałem dolotu, a jedynie go sprawdzałem w całości, ale niestety nic tam nie znalazłem...
Haki pisze:Może tak być jak pisze kolega munior, sprawdzałeś po jakimś czasie ten dolot ( czy przypadkiem nie trzeba dociągnąć śrubek do głowicy )
Znajomy miał podobny problem , okazało się ,ze dolot się delikatnie odkształcił i nie przylegał całą powierzchnią do uszczelki ... Najpierw chłopak babrał się w silikonach , później zabrał dolot do frezera - ten mu wyrównał całość powierzchni , nowa uszczelka Elringa i spokój ....
Szczelność dolotu sprawdzałem dzisiaj, ale dokręcenia śrub kolektora nie sprawdzałem. Co prawda solidnie to dokręciłem, nawet sporo mocniej niż było wcześniej, ale zarówno przed tym zabiegiem jak i po syczenie jest jednakowe więc przypuszczam że to bez znaczenia ale jeszcze raz sprawdzę dokręcenie...