witam
wg.tego co mam wypisane na obudowie silnika czeka mnie wymiana rozrządu .Golf mk3 1.8ADZ (90ps) .Znalazlem na allegro taki zestaw http://moto.allegro.pl/skf-zestaw-rozrz ... 60983.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy to bedzie w miare dobra jakosc?slyszalem ,ze SKF lożyska ma dobre i chcialbym poznac Wasze opinie .Nigdy tego nie wymianialem stad pytanie czy w tej aukcji jest wszystko co potrzebuje do wymiany?ile robocizna przewaznie kosztuje ??jak ktos ma zestawy godne polecenia to prosze o linki .
[mk3]Rozrząd mk3 1.8ADZ Czy to dobry zestaw
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Re: [mk3]Rozrząd mk3 1.8ADZ Czy to dobry zestaw
wg.tabelki moj Golf sie tam miesci .Jak oceniasz ten zestaw ??dobry jakosciowo ??pompe wody slyszalem ,ze tez sie wymienia.Moje pytanie jest takie -wymienia sie bo tak mowia czy jest jakis argument na to ,ze tak ma byc ?co ile tys km sie wymienia rozrzad?
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Pompę wody wymienia sią co drugi rozrząd dla spokoju, że Ci w drodze nie padnie. W silniku 1.8 jeśli kółko pompy nie ma luzów, pompa chodzi cicho to możesz ją zostawić.pompe wody slyszalem ,ze tez sie wymienia.Moje pytanie jest takie -wymienia sie bo tak mowia czy jest jakis argument na to ,ze tak ma byc ?
-
- Forum Master
O taka odp.mi wlasnie chodzilo.Nie wiem tylko ,ktory to bedzie juz robiony rozrzad w tym samochodzie .Wyczytalem tylko ,ze przy 270tys ma byc zrobiony ,a ma 263tys.Czy ta pompe mozna w kazdej chwili wymienic czy to sie wiaze z wiekszym jakims rozbieraniem innych elementow,ktore sie wymienia przy okazji rozrzadu?Dajcie link do pompy do mojego silnika jakiejs ,ktora bedzie przyzwoita cenowo i jakosciowo ,bo sam sie zastanawiam nad tym czy ja wymieniac czy nie .Samochod mam 2,5roku i nigdy sie nie wie do konca co bylo robione ,a co nie .
[mk3]Rozrząd mk3 1.8ADZ Czy to dobry zestaw
Dla spokoju można wrzucić pompę za jednym zamachem , dobre są Hepu i SKF
http://moto.allegro.pl/pompa-wody-skf-v ... 97786.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://moto.allegro.pl/pompa-wody-skf-v ... 97786.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
Dostalem info od sprzedajacego na aukcji ,ze pasek zawsze Gates'a jest dawany do zestawu reszta SKF.Dodatkowo jak podzwonilem po warsztatach to potrafia krzyknac nawet do 300zl za sama robocizne .