wywala wode ze zbiorniczka wyrównawczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
WITAM OPISZĘ MOŻE CAŁĄ SYTUACJE
JADĄC AUTEM W KORKU TEMPERATURA NA 90 STOPNI ZACZĘŁA SIĘ ŚWIECIĆ KONTROLKA TEMPERATURY WIDZĘ PARĘ Z POD KLAPY ZATRZYMAŁEM AUTO NA POBOCZU I CO SIĘ OKAZAŁO BRAK PŁYNU W ZBIORNICZKU AUTO PRZESTYGŁO ZALAŁEM WODY BO JEDYNIE MIAŁEM POD RĘKĄ JADĘ DALEJ 5 KM I TO SAMO ZAGRZAŁ SIĘ DO 90 STOPNI I WYWALIŁ WODĘ ZE ZBIORNICZKA WŁĄCZY WENTYLATOR OPADNIE TEMPERATURA I PŁYN I ZBIORNICZEK PUSTY WYMIENIŁEM 2 CZUJNIKI TERMOSTAT WAHLERA I DALEJ TO SAMO CZYŻBY USZCZELKA GŁOWICY ?? CZEKAM NA WASZĄ OPINIĘ NA TEN TEMAT Z GÓRY DZIĘKUJĘ
JADĄC AUTEM W KORKU TEMPERATURA NA 90 STOPNI ZACZĘŁA SIĘ ŚWIECIĆ KONTROLKA TEMPERATURY WIDZĘ PARĘ Z POD KLAPY ZATRZYMAŁEM AUTO NA POBOCZU I CO SIĘ OKAZAŁO BRAK PŁYNU W ZBIORNICZKU AUTO PRZESTYGŁO ZALAŁEM WODY BO JEDYNIE MIAŁEM POD RĘKĄ JADĘ DALEJ 5 KM I TO SAMO ZAGRZAŁ SIĘ DO 90 STOPNI I WYWALIŁ WODĘ ZE ZBIORNICZKA WŁĄCZY WENTYLATOR OPADNIE TEMPERATURA I PŁYN I ZBIORNICZEK PUSTY WYMIENIŁEM 2 CZUJNIKI TERMOSTAT WAHLERA I DALEJ TO SAMO CZYŻBY USZCZELKA GŁOWICY ?? CZEKAM NA WASZĄ OPINIĘ NA TEN TEMAT Z GÓRY DZIĘKUJĘ
-
- Mały gagatek
Witaj kolego
Ja mam to samo w swoim golfiku... Wina uszczelki pod głowicą... delikatnie pewnie się przepaliła i ciśnienie z któregoś cylindra wędruje do układu chłodzenia i tym sposobem wyrzuca płyn. Tak, że głowica do zdjęcia i uszczeleczka do wymiany Pozdro
Ja mam to samo w swoim golfiku... Wina uszczelki pod głowicą... delikatnie pewnie się przepaliła i ciśnienie z któregoś cylindra wędruje do układu chłodzenia i tym sposobem wyrzuca płyn. Tak, że głowica do zdjęcia i uszczeleczka do wymiany Pozdro
Spróbuj narazie niedokręcać korka płynu chłodniczego do końca - dopóki nie wymienisz uszczelki - powinno ciśnienie delikatnie uciekać, a płynu jak będziesz miał trochę poniżej minimum nic się nie stanie. Tylko pamiętaj płyn a nie woda.
MaciU
Re: wywala wode ze zbiorniczka wyrównawczego
wodę wywala do zera i ciśnienie wali tak że chce rozsadzić zbiornik
postanawiam zwalić głowice i zrobię plan i nowa uszczelka Nowy pasek nowa pompa wody i termostat czujniki nowe i powinno wszystko grać Uszczelka w aek 1.6 101 jest metalowa ?? bo taka mi sprzedali ?? ??
postanawiam zwalić głowice i zrobię plan i nowa uszczelka Nowy pasek nowa pompa wody i termostat czujniki nowe i powinno wszystko grać Uszczelka w aek 1.6 101 jest metalowa ?? bo taka mi sprzedali ?? ??
zwaliliśmy głowicę uszczelka nie była aż taka zła podejrzanie padnięcia głowicy ;( poszła na szczelność zobaczymy
Ciężko sprawdzić gołym okiem gdzie uszczelkę dmuchneło. Fakt. Głowice warto sprawdzić.
no dziś będzie głowica zobaczymy co i jak czy szczelna czy nie
głowica niby szczelna plan zrobiony składamy http://imageshack.us/gal.php?id=sZankp2 ... Sd46fO5cqa" onclick="window.open(this.href);return false; do kupy
złożone ale auto ma jakoś mało siły może muszi sie ułożyć nowa pompa napinacze paski gumki zaworowe