Maskowanie przełącznika LPG
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam.
Jak w temacie, macie jakiś pomysł na zamaskowanie przełącznika lpg? Kolor kokpitu niebiesko czerwony i bijące po oczach zielone diody przełącznika. Myślałem o jakiejś zaślepce lub foli żeby kolor zmienić ale nic konkretnego nie wpada mi do głowy. Czekam na wasze pomysły.
dodałem ładniejsze zdjęcie, by the way myślę o jakieś małej czerwonej diodzie w półce bo trochę tam ciemno i jak czegoś szukam to nic nie widać , się zobaczy
Jak w temacie, macie jakiś pomysł na zamaskowanie przełącznika lpg? Kolor kokpitu niebiesko czerwony i bijące po oczach zielone diody przełącznika. Myślałem o jakiejś zaślepce lub foli żeby kolor zmienić ale nic konkretnego nie wpada mi do głowy. Czekam na wasze pomysły.
dodałem ładniejsze zdjęcie, by the way myślę o jakieś małej czerwonej diodzie w półce bo trochę tam ciemno i jak czegoś szukam to nic nie widać , się zobaczy
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2012 21:47 przez szejkoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Re: Maskowanie przełącznika LPG
nie mogę bo stracę gwarancjęSata pisze:rozbierz, przycisk zmień diody?
Korzystasz kolego z popielniczki? Chyba ze zmieścił by się w okolicach zapalniczki. Zamykasz klapkę i nic Cie nie razi
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=333887
In progress....
In progress....
Zapytaj czy stracisz gwarancję. Zrób lepsze foto bo teraz to nic nie widać. Można przyciemnić folią itp
Cześć. I jak tam z tym przełącznikiem od gazu? Szukam na internecie i albo jest mało informacji (albo ja nie mogę trafić) czy można zmienić podświetlenie w takiej centralce od gazu czy nie. Z tego co sie orientuje to sa tam diody SMD. Patrząc po zdjęciach to bardzo sie gryzie ten zielony kolorek z resztą podświetlenia Audi czy Golfa. Zakładam gaz i chce miec na wierzchu przełącznik, ale z kolei chodzi także o estetykę. Jest wykonalne w domowych warunkach wlutowac tam diody lub też coś podłożyć w kolor czerwony? Szerokości życzę
Był Golf mkII 1.6PN
Przyszedł czas na A-trójeczkę 1.8 z literką T
Przyszedł czas na A-trójeczkę 1.8 z literką T
dzięki za odpowiedzi, jutro wrzucę ładniejsze zdjęcia bo dopiero dzisiaj mam neta z powrotem.
Pytałem się gazownika to sam mi powiedział że mógłby to zrobić ale wtedy stracę gwarancję.skaktus pisze:Zapytaj czy stracisz gwarancję.
muszę pomyśleć o wsadzeniu go do popielniczki ale to jak pojade do gazownika za parę miesięcy, a tera na szybko cos bym z tym zrobił.
wsadź w miejsce obok skrzynki z przekaźnikami/bezpiecznikami
OPEL - Ohne Power Ewig Letzter
ale stracisz gwarancje na przelacznik czy cala instalacje? kup uzywany przelacznik i w nim podmien diody, a jak do gazownika na przeglad bedziesz jechal podlacz normalny
szejkoo, zmień gazownika , bo chyba Cie w trąbe robi
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Przełącznik gazu zniknął z głównego panelu. Wadziłem go do kieszonki nad radiem. Akurat tak się złożyło że była tam już dziurka wiec obyło się bez żadnych przeróbek. Jak zrobię zdj to zobaczycie jak wyszło.
Oto efekty:
Jestem zadowolony bo przycisk zniknął z głównego panelu. W nocy przełącznik dawał po oczach a w półce praktycznie nie widać że coś tam jest.
Posdrawiam
Jestem zadowolony bo przycisk zniknął z głównego panelu. W nocy przełącznik dawał po oczach a w półce praktycznie nie widać że coś tam jest.
Posdrawiam