czym to pomalować cd.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzysio
Ma gadane
Ma gadane

czym to pomalować cd.

Post autor: krzysio » wt lip 11, 2006 14:59

Poprzedni temat został usunięty ponieważ nie napisałem mk3, nie wiem co to za różnica, skoro problem dotyczy każdego auta, nie będę się wypowiadał na temat decyzji moderatora bądź admina (nawet nie wiem którego) bo nie o tym temat ( w każdym razie jestem bardzo niezadowolony z decyzji, nie rozumiem jej, a wytłumaczenie, że taki jest regulamin jest poprostu śmieszne.

W każdym razie chodzi o malowanie progów. Mam w nich (właściwie to po jednej stronie tylko) malutką dziurę i trochę rdzy:
www.krzysiok.cba.pl/p1.jpg
www.krzysiok.cba.pl/p2.jpg

Nie wiem czy tę dziurę będę musiał zaszpachlować (liczę na jakąś radę) W każdym razie kupiłem środek ochrony karoserii (antigraval?) firmy novol, jednak napisano, że trzeba go nanosić pistoletem natryskowym, tutaj moje pytanie: czy mogę pomalować jakimś pędzlem to? Prosze o rady na ten temat [/b]

[you] dobrze że jeździsz vw

greg

Post autor: greg » wt lip 11, 2006 15:12

qrcze ta druga dziurka to najpierw do załatania a dopiero malowania

Awatar użytkownika
krzysio
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krzysio » wt lip 11, 2006 17:07

czyli szpachowanie, ile będę tego potrzebował? 250g?

[you] dobrze że jeździsz vw

greg

Post autor: greg » wt lip 11, 2006 17:18

nie szpachlowanie tylko wycięcie wokół dziury wstawienie nowego kawałka, zaszpachlowanie oczywiście odrdzewieni itd. samo zaszpachlowanie to chyba że na 2 tygodnie bo vhesz komuś auto sprzedać i to daleko od domu

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt lip 11, 2006 17:43

foty mi sie nieotwierają, mozna zamiast spawania użyć do tego maty szklanej i żywicy jeżeli nie jest to duża dziura i nie jest to punkt newralgiczny auta, a potem kładziesz baranka w spraju na próg i pomalować (jeżeli masz w kolorze nadwozia progi to w kolor a jak nie to na czarno)

:-k ...

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » wt lip 11, 2006 17:59

Jak masz ochote tym autem jezdzić to wytnij do zdrowej blachy załataj migomatem , odrdzew potem zaszpachlowanie i malowanie to troche będziesz miał spokoju dokładnie tak jak napisał kolega GREG

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”