[mk3] zapytanie...co to moze byc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] zapytanie...co to moze byc
Mam pytanko:
Cos strasznie mi zaczelo walic z przodu samochodu odczuwalne jest to pod nogami pasazera jak sie rusza to walenie pod nogami..i tak samo jak na skreconych kolach sie rusza to strasznie grzechocze jak grzechotka...zdaje mi sie ze to nawalil przegub..
Mam Golfa 3 1,4 96r boje sie aby mojej kobiecie nic sie stalo przez pare dni bo w piatek bede jechal do mechanika,czy cos moze sie stac powaznego?
Cos strasznie mi zaczelo walic z przodu samochodu odczuwalne jest to pod nogami pasazera jak sie rusza to walenie pod nogami..i tak samo jak na skreconych kolach sie rusza to strasznie grzechocze jak grzechotka...zdaje mi sie ze to nawalil przegub..
Mam Golfa 3 1,4 96r boje sie aby mojej kobiecie nic sie stalo przez pare dni bo w piatek bede jechal do mechanika,czy cos moze sie stac powaznego?
Ostatnio zmieniony wt lip 11, 2006 17:34 przez Marekwawa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Co może równierz oznaczać zużyte poduszki pod silnikiem/skrzynią....Skandahl pisze:Silnik przy ruszaniu się przekrzywia a razem z nim cały układ wydechowy.
Najlepiej obejrzyj auto z dołu.....
A zobacz tak nawiasem mówjąc czy od góry łatwo możesz pruszyć silnikiem. Jak silnik będzie łatwo poruszyć oznacza to, że masz wspomniane poduchy do wymiany. - Wtedy drgania będą się przenosić na układ wydechowy który może właśnie stukać o karoserję przy ruszaniu....
to napewno jest przegub, podczas ruszania jest najbardziej obciążony i stąd te stuki przy ruszaniu, pytasz czy coś moze się stać - mi jak posypało się łożysko w przegubie (rozpadło się w drobny mak) to straciłem napęd czyli półoś obracała się w przegubie ale za koło nie ciągneło, trzebabyło sholować auto do garażu i wymiana przegubu
Ostatnio zmieniony wt lip 11, 2006 17:37 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...
- Chmielu
- Kontakt:
Nie no jasne - ja nie twierdzę przecież że 100% poduszki...greg pisze:no dobra może być tak ze poduszka swoją drogą ale opisał wyraźne dźwięki przegubu
Na odległość to ciężko powiedzieć... nikt Kaszpirowskim nie jest...
Chciałem tylko dodać, że oprócz przegubów może to być zużycie poduszki pod silnikiem...
Te 2 opcje bym najbardziej obstawiał...
Z tym, że przegub to raczej taki "trzeszczący" dźwięk wydaje a takie walenie to bardziej mi podchodziło pod wydech wprawiony w drgania przez zużyte poduchy silnika...
No ale to trzeba by usłyszeć i zobaczyć żeby dokładniej powiedzieć...
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- Chmielu
- Kontakt:
No ja tak właśnie od zużytych poduch miałem...misiek10111 pisze:opisywał że wali pod nogami pasażera
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.