Witam
Mam problem z adaptacja przepustnicy w Golfie Gti silnik AGG, sterownik Simos.
Zaczęło się od tego, że zimny silnik po uruchomieniu natychmiast gasł. Po osiagnieciu temperatury wszystko bylo niby ok, trzymał 950 obr.
Wyjąłem i wyczyściłem przepustnice, delikatnie wszystko wyczyscilem- jest lustro. Po tym rzeczywiscie zimny silnik zachowuje sie duzo lepiej, przede wszystkim nie gasnie. Troche krztusi sie na początku, ale za chwile trzyma równo 1000obr. Gorzej jak silnik sie rozgrzeje wtedy mam 1200obr.
Czasami falują między 1000-1200 obr. W zasadzie caly czas trzyma 1200 obr.
Adaptacje robilem zgodnie z instrukcją na forum. Nic to nie daje, tzn nie wiem czy w ogole przepustnica jest adaptowana bo w Vagu nie ma żadnego komunikatu. Podobno sterownik Simos nie daję takich informacji.
Jezdzilem duzo na benzynie mając nadzieje, że w końcu przeustnica sie "nauczy". Czy ktoś z Was miał taki problem ?
W czym rzecz? Przepustnica do wyrzucenia czy jest jakaś możliwość żeby zmusić do adaptacji?
AGG - brak możliwości adaptacji przepustnicy..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AGG - brak możliwości adaptacji przepustnicy..
podjedz do jakiegoś elektro-mechanika niech zerknie do środka przepustnicy. Możliwe że jest już w rozsypce i nie działa jak należy. Przy adaptacji oczywiście nie może być błędów, trzeba wszystkie najpierw pokasować.
Re: AGG - brak możliwości adaptacji przepustnicy..
nie mam zadnych bledow. Nie znam nikogo dobrego w okolicach. Sami fachowcy od brania pieniedzy, dlatego probuje sam cos z tym zrobic.mirek87 pisze:podjedz do jakiegoś elektro-mechanika niech zerknie do środka przepustnicy. Możliwe że jest już w rozsypce i nie działa jak należy. Przy adaptacji oczywiście nie może być błędów, trzeba wszystkie najpierw pokasować.