gluche stukanie z silnika po nagrzaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
witam wszystkich mam problem z moim mk4 , chodzi o dziwny dzwiek z okolic silnika po nagrzaniu , a wiec tak autko odpala dobrze nawet w te mrozy odpalal bez problemow, nie bierze oleju i nie kopci, problem jest taki iz gdy autko zlapie temp. robocza zaczyna byc slyszalne pukanie takie gluche nie metaliczne, to stukanie slyszalne jest w srodku auta najwyrazniej, pytalem juz kilku mechanikow co moze byc przyczyna to kazdy ma inna teorie jeden ze sworzen tloka , drugi ze popychacze ,badz panewki, dziwne jest to ze jak ruszam autkiem to owe stukanie znika ,podczas jazdy pod obciazeniem tez tego nie slychac, jeszcze jest tak ze jak ruszam na pol sprzegle bez dodawania gazu to tez ten dzwiek znika, korekcje na pompowtryskach sa ok, wymieniony zostal walek rozrzadu i szklanki i dalej to samo, dodam jescze ze zrobilem z tym pukaniem juz 14.000 kilometrow i nic sie niezmienia caly czas jest tak samo, prosze was o pomoc co otym sadzicie pozdrawiam
Na sprzęgło patrzyli?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Użytkownik
Re: gluche stukanie z silnika po nagrzaniu
ciezko dojsc czy to sprzeglo bo po wcisnieciu sprzegla dalej stuka, ciezko tez zlokalizowac z kod dochodzi ten dzwiek, niektorzy mechanicy od silnikow twierdza ze po tylu tysiacach przejechanych z tym dzwiekiem to by juz silnik sie rozlecial ale niewiem czy to prawda
Logi auta robiłeś ? głównie pytam o statyczne .... i bip-y na pompkach
-
- Użytkownik
jesli chodzi o pompki to robilem ich logi bipy sa takie, 23,25,-25,27 dawki w bloku 13 sa ok w 18 same zera , jakie jeszcze zrobic to zrobie na jutroHaki pisze:Logi auta robiłeś ? głównie pytam o statyczne .... i bip-y na pompkach
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
Czy możesz ten dźwięk stuków nagrać i zapodać na forum???
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
-
- Użytkownik
nagralem telefonem ale ciezko to wychwycic trzeba bylo by na zywo posluchacareczek0000000 pisze:Czy możesz ten dźwięk stuków nagrać i zapodać na forum???
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=450072" onclick="window.open(this.href);return false; Przeczytaj mój ostatni post i sprawdź u siebie
-
- Użytkownik
synchronizacja tez jest ok 0.0 do 0.6 juz sam niewiem , normalnie to bym zdjol glowice i w tedy moze cos bym znalaz.Haki pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=450072 Przeczytaj mój ostatni post i sprawdź u siebie
-
- Użytkownik
ma moze ktos jeszze jakis pomysl gdzie szukac ? pomoze ktos jeszcze ? 

Nie pytałem o oliwę ... jaką lejesz ?
-
- Użytkownik
lalem motula do pompek a teraz mam castrola tez do pompek przed wymiana z motula na castrola tez tak bylo, wszyscy mowia aby jezdzic az samo wyjdzie ale mi szkoda tego silnika bo nielyka oiliwy pali tez ok odpal w mrozy bardzo dobrzeHaki pisze:Nie pytałem o oliwę ... jaką lejesz ?
-
- Użytkownik
a wiec tak dzisiaj wsluchalem sie uwazniej w to stukanie z silnika i jest tak odpalam auto jest ok nie stuka ,jade, jak auto zaczyna lapac temperature tak okolo 50 stopni zaczyna byc slychac to stukanie ale w miare cicho , im cieplejszy silnik tym stukanie glosniejsze, jak silnik ma 90 stopni i jede jakies 15 mint to owe stukanie zamienia sie w gluchy dzwiek nie tak wyrazny jak wczesniej, dzwiek tego stukania jak dodam gazu na wolnych obrotach to jest glosniejszy tak do 1000-1100 obrotow jak przekrocze te obroty to prawie znika ale nie do konca slychac go tylko ciszej i rosnie wraz z predkoscia obrotow, poradzcie cos bo niewiem czy zdjac glowice czy niegolfmaniac22 pisze:lalem motula do pompek a teraz mam castrola tez do pompek przed wymiana z motula na castrola tez tak bylo, wszyscy mowia aby jezdzic az samo wyjdzie ale mi szkoda tego silnika bo nielyka oiliwy pali tez ok odpal w mrozy bardzo dobrzeHaki pisze:Nie pytałem o oliwę ... jaką lejesz ?
Zmień olej na początek i kup dobrej jakości filtr