Air Ride - INFO Ogólne
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Air Ride - INFO Ogólne
Koledzy podpowie mi ktoś czy w poduszkach kabiny od scani trzeba rozwiercać przyłącze przewodu? czy zostawiacie to które jest w zestawie z poduszką? przód będę miał na przewodach 10x8 więc na jakich złożyć tył żeby to w miarę równo chodziło ?
Air Ride - INFO Ogólne
wiwian ja odkręcałem złączki i rozwiercałem ten plastik wiertłem chyba 5.5 więc otwór wyszedł 6mm i złączki tez dałem większe ja mam na przewodach 8/6
PS. mam pytanie dość dziwne ale jednak zadam ile ucieka Wam powietrza z poduch np w ciągu 3dni, tygodnia nie chodzi mi ze do zera ale jakieś śladowe ilości na manometrze w granicach do 0.5 bar
PS. mam pytanie dość dziwne ale jednak zadam ile ucieka Wam powietrza z poduch np w ciągu 3dni, tygodnia nie chodzi mi ze do zera ale jakieś śladowe ilości na manometrze w granicach do 0.5 bar
Edit 1- OEM+ -->> viewtopic.php?t=222953" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit2 -->>viewtopic.php?f=88&t=538921
Air Ride - INFO Ogólne
ja mam z tyłu ubytek w granicy 0,5 bara na ok 1,5 miesiąca a przód jeszcze do dopracowania aby osiągnąć taki wynik...
Kupię części lub całe NSU 1000,1200,TT,TTS,Prinz
Obecnie - Golf MK2 Westmoreland, BBS RS, Airride, CarPC oraz NSU 1000C
Poprzednio - Golf MK2 GTi - Wolfsburg Edition
- Zaba91
- Użytkownik
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
na jakich przewodach robiliście u siebie instalację? z polietylenu czy poliuretanu?
Jadźka:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=497693
VW it's not a hobby, this is passion...
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=497693
VW it's not a hobby, this is passion...
- Mentos6660
- Mały gagatek
Ja mam czesc na tekalanie, czesc na poliuretanie.Zaba91 pisze:na jakich przewodach robiliście u siebie instalację? z polietylenu czy poliuretanu?
-
- Mały gagatek
Air Ride - INFO Ogólne
Panowie a powie ktoś jak trzeba przerobić przełącznik tych szyb od golfa III na to by działał pod aira
Air Ride - INFO Ogólne
Panowe jakie przewody lepiej wybrać do budowy AIRa: POLIURETANOWE czy TEKALANOWE
- noname_conek
- Gadatliwa bestia
Air Ride - INFO Ogólne
FlatcherFaS, trzeba rozłożyć na cześci pierwsze rozlutować platik i na króteko podlutowac kabelki no chyba ze chcesz bez rozbierania ale wtedy będzie zawór sterowany raz + raz minusem
- Mentos6660
- Mały gagatek
Poliuretan ma miejszy promien giecia. Tekalan jest sztywniejszy wiec ja polecam poliuretanGoNzO !!! pisze:Panowe jakie przewody lepiej wybrać do budowy AIRa: POLIURETANOWE czy TEKALANOWE
- lukas.g60
- Forum Master
- Kontakt:
Air Ride - INFO Ogólne
a gdzie moge dostac tani poliuretan 10/8?i 8/6?kiedys kupowalem ale nie zapisalem strony,na allegro sa tylko 10/6.5
Air Ride - INFO Ogólne
tekalan jest sztywneijszy a poli lepszy promien giecia ale za to tekalan jest wytrzymalszy
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
jak chcesz stosować przewody grubsze niż 10/8 to zdecydowanie polecam poliuretan bo tekalan jest ciężko upchnąć zwłaszcza przy małych samochodach ze względu na spory promień gięciaGoNzO !!! pisze:Panowe jakie przewody lepiej wybrać do budowy AIRa: POLIURETANOWE czy TEKALANOWE
Kupię części lub całe NSU 1000,1200,TT,TTS,Prinz
Air Ride - INFO Ogólne
Panowie mam pytanie czy stosował ktoś z Was przewody z polietylenu?
Porównywałem je z poliuretanowymi (przewody o średnicy zewnętrznej 10 mm) ich podstawowe własciwości(wytrzymałość, średnica gięcia) są niemal identyczne, różnica pojawia się przy średnicy wewnętrznej, polietylen ma 8 mm a poliuretan 6,5 mm.
EDIT
Znalazłem ważną informację, jednak ciśnienie pracy polietylenu 10/8 to 6 bar, przy 11 poliuretanu - i sprawa się już wyjaśniła.
Porównywałem je z poliuretanowymi (przewody o średnicy zewnętrznej 10 mm) ich podstawowe własciwości(wytrzymałość, średnica gięcia) są niemal identyczne, różnica pojawia się przy średnicy wewnętrznej, polietylen ma 8 mm a poliuretan 6,5 mm.
EDIT
Znalazłem ważną informację, jednak ciśnienie pracy polietylenu 10/8 to 6 bar, przy 11 poliuretanu - i sprawa się już wyjaśniła.
Pozdrawiam Moris
Air Ride - INFO Ogólne
A wie ktoś,czy i gdzie można kupić elektroniczny czujnik ciśnienia, który nadałby się do instalacji air'a? Chodzi o podobny czujnik jak ciśnienia doładowania, ale z większym zakresem