polo 1.4 16v 99r Paliwo w oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam czytałem trochę o tym na forum.
jak sprawdzić czy uszkodzona uszczelka pod głowicą czy pierścienie???
przypadek był taki auto normalnie pracuje i odpala. Rano po odpaleniu głośna praca silnika jak diesel okazało się mało oleju dolany i po kilku dniach wzrost oleju czuć paliwo.
jak sprawdzić czy uszkodzona uszczelka pod głowicą czy pierścienie???
przypadek był taki auto normalnie pracuje i odpala. Rano po odpaleniu głośna praca silnika jak diesel okazało się mało oleju dolany i po kilku dniach wzrost oleju czuć paliwo.
Nie wiem jak dokładnie to wygląda w 1.4 ale moim zdaniem trzeba sprawdzić czy Ci sie wtryski domykają.
to jest silnik benz!!
jak można sprawdzić czy głowica czy pierścienie
jak można sprawdzić czy głowica czy pierścienie
Re: polo 1.4 16v 99r Paliwo w oleju
Co to ma do rzeczy? Strzykawką wlewasz paliwo do cylindrów czy wtryskami?to jest silnik benz!!
Jak sie upierasz przy głowicy i pierścieniach to zmierz sprężanie, następnie próba olejowa i tyle.
Ja stawiam na pierścienie. Jeżeli spalanie nie wzrosło ci jakoś mocno to raczej wtryski sa ok. Tak czy inaczej próba olejowa powinna rozwiązać wątpliwości.
Re: polo 1.4 16v 99r Paliwo w oleju
Jeśli paliwo dostaje się przez pierścienie to silnik musi być mocno zużyty. Często silnik działa mimo, że sprężanie jest na poziomie kwalifikującym silnik do remontu, ma słabą moc, problemy z odpalaniem itd ale benzyna do oleju sie nie przedostaje.
Myślę, że warto sprawdzić ciśnienie paliwa, czujnik temp. i czy pompa paliwa nie pracuje przy włączonym zapłonie, podczas gdy silnik nie pracuje (uszkodzone ECU).
Karol83 podaj wartości sprężania jak już zmierzysz.
Myślę, że warto sprawdzić ciśnienie paliwa, czujnik temp. i czy pompa paliwa nie pracuje przy włączonym zapłonie, podczas gdy silnik nie pracuje (uszkodzone ECU).
Karol83 podaj wartości sprężania jak już zmierzysz.
ciśnienie sprężania 14, 8,14,12
była zapchana odma w tym modelu podgrzewana.
zaśniedziałe przewody, termostat i dziurawy wydech przed sonda.
koleś jeździ tydzień i narazi spokój!!!
była zapchana odma w tym modelu podgrzewana.
zaśniedziałe przewody, termostat i dziurawy wydech przed sonda.
koleś jeździ tydzień i narazi spokój!!!