Problem z rozruchem silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Mam dość uporczywy problem ze swoim golfem III 1993 r,1.6 benzyna.Mianowicie gdy przekręcam kluczyk silnik nie odpowiada,nie kręci.Kontrolki nie przygasają i nie słychać tzw.pyknięcia.Dzieje się tak w większości prób uruchomienia auta lecz nie zawsze i z stąd moje pytanie co to może być,stacyjka,rozrusznik czy coś innego związanego z instalacją elektryczną?
sprawdź czy połączenia kabli przy rozruszniku. Zapewne zaśniedziały kable. Wyczyść te śruby przy rozruszniku końcówki kabli
Kostka stacyjki. Przekręć na zapłon zostaw na luzie i kabelkiem podaj prąd z + na aku do rozrusznika ( tam gdzie idzie wtyczka z grubym czarno-czerwonym kablem na rozrusznik) jeżeli silnik zacznie kręcić to tak jak pisałem. Kostka stacyjki do wymany. no chyba że masz jakiś alarm lub immo wtedy bardziej sprawa się komplikuje.
Re: Problem z rozruchem silnika
Tak zrobiłem i silnik kręci bez problemu Dziękuje za pomoc.35i pisze:Kostka stacyjki. Przekręć na zapłon zostaw na luzie i kabelkiem podaj prąd z + na aku do rozrusznika ( tam gdzie idzie wtyczka z grubym czarno-czerwonym kablem na rozrusznik) jeżeli silnik zacznie kręcić to tak jak pisałem. Kostka stacyjki do wymany. no chyba że masz jakiś alarm lub immo wtedy bardziej sprawa się komplikuje.