Jak odłączyć poduszkę pasażera?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Mam problem pod tytułem dwoje dzieci i Golfa III z podusią po stronie pasażera. W związku z tym, że żona jeździ wyłącznie z tyłu ze starszym, chcę posadzić młodsze z przodu ale muszę wyłączyć podusię powietrzną. Czy a jeżeli tak to gdzie mogę ją odłączyć albo najlepiej wyjąć (dla świętego spokoju)?
Mam problem pod tytułem dwoje dzieci i Golfa III z podusią po stronie pasażera. W związku z tym, że żona jeździ wyłącznie z tyłu ze starszym, chcę posadzić młodsze z przodu ale muszę wyłączyć podusię powietrzną. Czy a jeżeli tak to gdzie mogę ją odłączyć albo najlepiej wyjąć (dla świętego spokoju)?
"Skoro w człowieku liczy się przede wszystkim wnętrze,
to czemu w Playboy'u nie drukują zdjęć rentgenowskich?"
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Najszybciej to wypiecie wtyczki przy poduszcze i lozenie rezystora zamiast poduszki.
Mozna tez kombinowac za pomoca VAGa.
Mozna tez kombinowac za pomoca VAGa.
Silnik AAZ a więc bez komputera, VAG-a niet.
Rezystor jest po to żeby się kontrolka świeciła? Jak chwilę pojeżdżę bez to się chyba nic nie stanie? Jaka wartość rezystora?
No ale jak się dostać do poduszki? Tą samą drogą co do wentylatora tzn od strony schowka czy od góry od deski rozdzielczej?
Rezystor jest po to żeby się kontrolka świeciła? Jak chwilę pojeżdżę bez to się chyba nic nie stanie? Jaka wartość rezystora?
No ale jak się dostać do poduszki? Tą samą drogą co do wentylatora tzn od strony schowka czy od góry od deski rozdzielczej?
"Skoro w człowieku liczy się przede wszystkim wnętrze,
odepnij samą poduszkę,nawet jeśli pali się kontrolka airbag to system jest aktywny dla poduszki kierowcy
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
no spoko teraz odepnie a potem bedzie chcial podlaczyc spowrotem i bedzie musial vagiem kasowac..
chodzi o komputer poduszek a nie o komouter pokladowy, a do poduszki dostaniesz sie od dolu
rezystor 2,2-2,7 ohm
chodzi o komputer poduszek a nie o komouter pokladowy, a do poduszki dostaniesz sie od dolu
rezystor 2,2-2,7 ohm
MK3 ADZ->AGU
Tutaj trochę opisane jest co i jak, oraz na ile brać odczyty z poprawką:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5385664" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5385664" onclick="window.open(this.href);return false;
Odkręć schowek pasażera pod poduchą i wypnij niebieską 2-pinową wtyczkę. zainstaluj rezystorek tj kolega wyżej napisał.Jeśli poniownie bedziesz chciał doprowadzić poduszkę do pracy to poprostu wyciąg rezystorek i wepnij wtyczkę i dziękuje.