Witam
Mam takie pytanko ewidentnie cieknie mi vacum pompka i czy moze to być przyczyną że ta ropa która z niej cieknie wpływa miedzy blok a skrzynie i ślizga się sprzęgło na 4 i 5 tak, że ciężko jest wyprzedzać?? przewód od wody który idzie pod tą pompą juz mi 1 rozpuściło i teraz 2 widze że juz jest spuchniety..
1.9 tdi AXR Cieknąca Pompa vacum
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Skoro juz przewody ci rozpuszcza ,to masz niezly wyciek i na pewno ropa dostaje sie do sprzegla.
W tym temacie masz bardzo dużo na temat wyboru nowej pompy: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=362436" onclick="window.open(this.href);return false; .
Tak, sprzęgło ci się może ślizgać ale z czasem po wymianie ustanie. Dodatkowo musisz wymienić tą rurkę pod vacuum gdyż rozpuszcza się ona od środka i zasyfia cały układ płynu chłodniczego. Zapewne masz też zabrudzony czarnymi maziami/kropkami zbiorniczek płynu chłodniczego. Pamiętaj, że przy wymianie pompy daj nową uszczelkę metalową tą między głowicą a właśnie pompką.
Tak, sprzęgło ci się może ślizgać ale z czasem po wymianie ustanie. Dodatkowo musisz wymienić tą rurkę pod vacuum gdyż rozpuszcza się ona od środka i zasyfia cały układ płynu chłodniczego. Zapewne masz też zabrudzony czarnymi maziami/kropkami zbiorniczek płynu chłodniczego. Pamiętaj, że przy wymianie pompy daj nową uszczelkę metalową tą między głowicą a właśnie pompką.