.: GOLF II hamulce :-( :.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
.: GOLF II hamulce :-( :.
Witam
Mam pytanie czy serwo hamulcowe w 1.8 benz rozni sie czyms od 1.6D ?
Bo w moim golfiku po 2-3 krotnym nacisnieciu pedalu hamulca pedal robi sie "twardy" co moze byc przyczyna ??
Pozdrawiam
Irek
Mam pytanie czy serwo hamulcowe w 1.8 benz rozni sie czyms od 1.6D ?
Bo w moim golfiku po 2-3 krotnym nacisnieciu pedalu hamulca pedal robi sie "twardy" co moze byc przyczyna ??
Pozdrawiam
Irek
przewod i tloczki (rozumiem ze chodzi o dociski ?) moge sprawdzic bo to nie jest problem ,a jak sprawdzic serwo ?
w ramach wyjasnienia jak raz nacisne to wszystko jest ok hamuje super a po 2-3 krotnym nacisnieciu pedal jest taki jak przy wylonczonym silniku .nie wiem czy to ma znaczenie ale ten golf ma 4 tarcze
w ramach wyjasnienia jak raz nacisne to wszystko jest ok hamuje super a po 2-3 krotnym nacisnieciu pedal jest taki jak przy wylonczonym silniku .nie wiem czy to ma znaczenie ale ten golf ma 4 tarcze
Prosty podstawowy test serwa: wyłącazony silnik, naciskasz na hamulec i trzymając hamulec odpalasz motor. Po uruchomieniu silnika pedał hamulca powinien odczuwalnie ustąpić (pójść do dołu).
Ja bym stawiał na zapowietrzone hamulce. Sprawdź wycieki, czy ubywa płynu.
Sprawdź przewody podciśnienia na linii serwo-kolektor ssący.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
czyś pisze:Prosty podstawowy test serwa: wyłącazony silnik, naciskasz na hamulec i trzymając hamulec odpalasz motor. Po uruchomieniu silnika pedał hamulca powinien odczuwalnie ustąpić (pójść do dołu).
Dokładnie tak, posprawdzaj wszystko, i radze jak najszybciej, jeżdzenie z niesprawnym hamulcem nie jest bezpieczne
Mk3 GTI 16V ABF