Gasnie jak jest mokro.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gasnie jak jest mokro.
Witam mam problem z moim mk III jest to 1.4 benzyna a mianowicie jak jest sucho nie pada deszcz nie ma kałuż wszystko jest ok pali normalnie i nie gaśnie, a natomiast jak przyszła odwilż są kałuże samochód po przejechaniu ok kilometra zaliczeniu paru kałuż niestety droga jest taka ze nie można ich ominąć gaśnie obroty silnika spadają i koniec trzeba go do domu przyciągnąć, po odstaniu w garażu i podładowaniu aku przez jakiś czas pali normalnie. Więc moje pytanie co może tak jeb... woda zalewać ? w tym samochodzie ze gaśnie i nie da sie go odpalić dopiero po jakimś czasie.
Gasnie jak jest mokro.
zapewne robi jakieś zwarcie. Sprawdź czy nie ma jakiegos przetartego kabla. Później bym sie zabrał za kable wn, cewke
Gasnie jak jest mokro.
Tomek92, kable wysokiego napięcia , gdy jest ciemno zobacz czy nie masz choinki pod maską
Gasnie jak jest mokro.
kable, kopułka, cewka...
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588
Gasnie jak jest mokro.
w nocy odpal auto a 2 osoba w tym czasie niech patrzy pod maske czy cos nie świeci
Gasnie jak jest mokro.
Z doświadczenia przewody mogą być już po prostu zużyte, i wtedy również występują podobne problemy. Jest jeszcze opcja że obudowa aparatu zapłonowego robi ci przebicie. Też przerabiałem taki przypadek, jak się okazało była ona z jakiegoś plastiku który pod wpływem lat nabrał właściwości metalicznych i zaczynał przewodzić prąd.
Gasnie jak jest mokro.
Dzisiaj sprawdzałem i zadna choinka sie nie robi. A te przewody to wszystki do wymianu od swiec? A ten aparat zapłonowy to jest w środku tak jakby wilgotny i te 4 ząbki co są były swego czasu zasniedziałe jak przeczyściłem jakiś czas był ok ale teraz znowu to samo:( chyba jednak czeka mnie wymiana przewodów i aparatu zapłonowego.
Gasnie jak jest mokro.
tak jak sie wymienia kable od świec to jest to komplet 4 sztuk. Aparat zapłonowy nie powinien być mokry ani wilgotny w środku! może jest nieszczelny ? te 4 ząbki zaśniedziały zapewne przez wilgoć. Pasowało by to jakoś uszczelnić albo wymienić na nowy.
Gasnie jak jest mokro.
Tak mi się wydaje ze kupie te 2 kable od świec i aparat zapłonowy bo ten paluch chyba tez nie jest w dobrym stanie. Znajomy mi mówił ze papka paliwa nie podaje paliwa ale jak przekrece kluczyk to słychać jak buczy to znaczy ze podaje to to chyba mogę wykluczyć ?
Gasnie jak jest mokro.
miałem takie obiawy po wycieciu katalizatora. kupilem auto i nie zwrocilem uwagi na to ze ma wyciety kat i sonde. gdy bylo mokro to wariowal.