Czujnik zużycia klocków
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Czujnik zużycia klocków
Witam! Zakupiłem ostatnio klocki hamulcowe na przód wraz z czujnikiem zużycia, a mój MKIV nie ma takiego patentu... Chciałem się zapytać czy ktoś wie które golfy to miały a które nie? I czy dużo to pracy aby sobie taki coś zamontować???
Czujnik zużycia klocków
slawek987 wtyczka czujnika zużycia ma 2 piny.
Jeden podpinasz pod masę, a drugi puszczasz do pinu 7 zielonej wtyczki licznika.
Jeden podpinasz pod masę, a drugi puszczasz do pinu 7 zielonej wtyczki licznika.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Czujnik zużycia klocków
Liczniki są raczej uniwersalne pod tym względem, więc kontrolka jest.slawek987 pisze:a w liczniku będzie żarówka kontrolki? a ten pin 7 jest teraz neutralny?
Co do pinu 7 to obstawiam, że jest po prostu pusty - tak jak u mnie (nie mam czujnika zużycia klocków).
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czujnik zużycia klocków
oprócz tego kabelka dochodzi jeszcze zmiana kodowania licznika...i będzie gadać
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Czujnik zużycia klocków
a co to jest to kodowanie licznika? sory za głupie pytania ale nigdy takiego czegoś nie robiłemQto pisze:dochodzi jeszcze zmiana kodowania licznika
- Qto
- _
- Kontakt:
Czujnik zużycia klocków
trzeba podłączyć pod kompa (VAGa) i zmienić soft coding dodając to dwóch pierwszych cyferek 01 ...czyli jak początek jest 00 to zmieniamy na 01...jak jest 02 to zmieniamy na 03...04 na 05 itd
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Czujnik zużycia klocków
Aha, a mógłbyś mi jaśniej to troche wyjaśnić? chodzi mi dokładnie o to gdzie mam to zmienić...
- Qto
- _
- Kontakt:
Czujnik zużycia klocków
nie da się dokładniej...jak podłączysz auto pod Vaga, wejdziesz w licznik (17 instruments) to będziesz wiedział...będzie tam opcja recode