Jak w temacie, na zimnym silniku każdy bieg poza drugim mogę wbić palcem, dwójkę trzeba dosłownie wpychać!
Co może być nie tak, jak ten wynalazek wyregulować (o ile jest taka możliwość).
Doczytałem w dziale archiwum że w niektórych przypadkach pomogła wymiana oleju na full syntetyk, ale niektórzy też pisali o tym samym problemie zaraz po wymianie - jak zatem rozpocząć pracę od samej mechaniki, a wymiany zostawić na koniec.
z góry dziękuję Wam za pomoc!
PS: w jednym z tematów były pokazane zdjęcia co do regulacji, tyle że nie wyświetlały się - przeterminowane albo usunięte z serwera...
PozdraVWiam!
Zimny silnik - ciężko wbić 2 bieg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To Pan czytał ?? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3654700" onclick="window.open(this.href);return false;
Christof, zaraz zabieram się za lekturę, jutro auto pójdzie na warsztat to się zobaczy dokładnie
PS: na "Pana" to trzeba wyglądać i mieć kasę Tak czy siak "+" dla Ciebie!
PS: na "Pana" to trzeba wyglądać i mieć kasę Tak czy siak "+" dla Ciebie!
-
- Nowicjusz
Re: Zimny silnik - ciężko wbić 2 bieg
amuraro pisze:Jak w temacie, na zimnym silniku każdy bieg poza drugim mogę wbić palcem, dwójkę trzeba dosłownie wpychać!
Co może być nie tak, jak ten wynalazek wyregulować (o ile jest taka możliwość).
Doczytałem w dziale archiwum że w niektórych przypadkach pomogła wymiana oleju na full syntetyk, ale niektórzy też pisali o tym samym problemie zaraz po wymianie - jak zatem rozpocząć pracę od samej mechaniki, a wymiany zostawić na koniec.
z góry dziękuję Wam za pomoc!
PS: w jednym z tematów były pokazane zdjęcia co do regulacji, tyle że nie wyświetlały się - przeterminowane albo usunięte z serwera...
PozdraVWiam!
VW daje dozywotna gwarancjie na olej w skrzyni.Ale wymieniłem olej i ten problem znikną.