Zaślepka bloku PG
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Knutek
- Ma gadane
- Kontakt:
Zaślepka bloku PG
Witam, mam pytanie po co w ogóle jest ta zaślepka która zaślepia blok ?? Czy jest możliwość kupienia takowej, czy po prostu dorabiać z blachy? No i z tego co w serwisówce się dopatrzyłem to występowało takie coś tylko w blokach PG.
Zaślepka bloku PG
Szczerze nie mam pojęcia do czego służy ta zaślepka i sam jestem tego ciekaw dlatego zasięgnę informacji gdzie trzeba. Jeśli stara jest zniszczona to po prostu dorób na wymiar z blachy grubości starej zaślepki, tak by pasowała elegancko na stare miejsce i po kłopocie
Dive deep or go home
- Knutek
- Ma gadane
- Kontakt:
Zaślepka bloku PG
Może uda się dokupić, ale jak nie to trzeba będzie dorabiać, tylko że ona taka wygięta jest, ale to się ogarnie Ale strasznie fajnie byłoby wiedzieć po co i dlaczego i jak serwisówkę przeglądałem to występuje to tylko w PG i żadnym innym
- Knutek
- Ma gadane
- Kontakt:
Zaślepka bloku PG
No jak w mordę strzelił, tylko czy nie można było zrobić jednolitego bloku jak cała reszta I w sumie nie kanały wodne tylko jeden kanał
Zaślepka bloku PG
Właśnie to służy aby zaślepić kanały wodne w bloku, a po co...po to np żeby jak Ixiński naleje złe chłodziwo np wodę i przyjdzie zima, żeby nie rozsadziło całego bloku tylko właśnie tę zaślepkę
Dive deep or go home
Zaślepka bloku PG
do tego są broki a nie ta zaślepka, jak ją niby ma rozsadzić skoro jest przykręcana
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaślepka bloku PG
Jakby co to numer tej zaslepki według etki to 037 103 111 i numer uszczelki do niej N 902 502 01 (wymiar 63,5x5)
- Knutek
- Ma gadane
- Kontakt:
Zaślepka bloku PG
Numery nic nie pomogą bo część jest od 2006 roku niedostępna. Ale znalazł się kolega z forum który będzie miał taką zaślepkę także jeden problem z głowy mniej
Zaślepka bloku PG
co z tego ze jest przykręcana, temperatura wywali sama uszczelkę
Dive deep or go home
Re: Zaślepka bloku PG
Kiedyś znalazłem info o miejscu na grzałkę ,która grzała wode.Patent miałbyć stosowany w tz. zimnych krajach.VW miało różne pomysły np.takie jak silnik nie vr6 a RV6 z dwoma głowicami.Mam nawet foto.
3 x PG było
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
Zaślepka bloku PG
Jak wymienic ta zaślepke bloku bo mi cieknie woda z niej albo jak to uszczelnic ???