wcinasz się w temat o TDI PD gdzie w baku jest pompka a potem wciskasz że nie ma tej pompki choć jest, nie umiesz czytać ze zrozumieniemzebra2008 pisze: wiem ze nie ma i od razu tak pisalem
ale prosze o pomoc z moim problemem
1.9TDI 105 gaśnie w czasie jazdy- brak paliwa w ukladzie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: 1.9TDI 105 gaśnie w czasie jazdy- brak paliwa w ukladzie
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf VII Kombi
Re: 1.9TDI 105 gaśnie w czasie jazdy- brak paliwa w ukladzie
wiem ze nie ma i od razu tak pisalem
ale prosze o pomoc z moim problemem[/quote]
No tak kolega od razu nie pisał (Twoj post wyżej, brakuje zmianki że masz VP-37). Poszukaj tego problemu tam gdzie jest ten problem z pompą VP-37 albo załóż nowy temat bo TDI na pompie a na PD to troszke inny temat (problemy) i ktoś napewno pomoże.
ale prosze o pomoc z moim problemem[/quote]
No tak kolega od razu nie pisał (Twoj post wyżej, brakuje zmianki że masz VP-37). Poszukaj tego problemu tam gdzie jest ten problem z pompą VP-37 albo załóż nowy temat bo TDI na pompie a na PD to troszke inny temat (problemy) i ktoś napewno pomoże.
-
- Mały gagatek
A miał ktoś taki problem :
Samochód normalnie odpalił po nocnym postoju , przejechał jakieś 10 km i podczas wjeżdżania na posesję zgasł i się chyba obraził , bo się nie odzywa . AKu sprawny ładnie kręci ,
filtr wymieniony 2 tygodnie temu , świece grzeją . Nie wiem czy pompka paliwa działa , bo nie słychać jej przy przekręcaniu kluczyka .
Samochód normalnie odpalił po nocnym postoju , przejechał jakieś 10 km i podczas wjeżdżania na posesję zgasł i się chyba obraził , bo się nie odzywa . AKu sprawny ładnie kręci ,
filtr wymieniony 2 tygodnie temu , świece grzeją . Nie wiem czy pompka paliwa działa , bo nie słychać jej przy przekręcaniu kluczyka .
-
- Mały gagatek
Masz silnik BKC a tam najwieksze prawdopodobieństwo że pompka w baku siadła, jeśli zgasł zobacz czy jest we filtrze paliwo jak nie to sie nie męcz tylko od razu wymień pompke i będziesz miał problem z głowy na długi czas. Najlepiej odpowietrzyć uklad przed odpalaniem jak brakło ropy. Pozdrawiam.
Szybki5151, miałem identyczny problem i przekaźnik nr 53 był do wymiany. pozdro.
W moim BKC pompę paliwa z baku musiałem wymienić przy przebiegu 184tyś km.
-
- Mały gagatek
Wyjąłem pompę i jak się okazało napięcie na kablach jest i po podłączyłem pompę od mk3 i działała . Zna ktoś jakieś sklepy internetowe z tańszymi zamiennikami , bo u mnie średnia cena to ok 450 pln .
-
- Mały gagatek
Taka cena jest ale na alledrogo.pl tam możesz sobie poszukać jeszcze to może coś wybierzesz...
Dodam tylko że zamiennik nie zawsze idealnie pasuje i trzeba go lekko zmodyfikować....
Dodam tylko że zamiennik nie zawsze idealnie pasuje i trzeba go lekko zmodyfikować....
-
- Mały gagatek
Na allegro zbyt dużo nie ma tych pomp , znalazłem jakąś chine za 130 pln i ją zamówiłem . Jak szybko odmówi posłuszeństwa to kupię oryginał .
-
- Mały gagatek
U mnie jakiś zamiennik działał aż do samoego końca i tak z nim autko sprzedałem tylko że kosztował 180zł więc może tak szybko nie odmowi Tobie posłuszeństwa. Będziesz jeżdził to się przekonasz. Radości z jazdy po naprawie auta. Pozdrawiam.