Witam, napisze co nieco o moim samochodzie.
Mój samochód to VW POLO 86c2f z 93r silnik 1,3 NZ +LPG,autko pieszczotliwie nazywam "Malinko" z powodu na kolor.
Autko kupione jesienią 2010r, a grudniu nieprzyjemna sprawa, zatarłem silnik z powodu na zamarznięto odmę, ale zaraz po Świętach kupiłem silnik i zmieniłem.
Pomału zacząłem działać z autem i zrobiłem:
-gleba MTS TA-TECHNIX 60/40 kit
-alufelgi TSW 14"+ oponki 185/50 R14
-pozbyłem się listw z drzwi
-gril bez znaczka i lusterka JOOM LOOK
-kierunki przednie białe i tylne lampy przyciemniłem folią na wzór org. SMOKE
kupiłem kierownice sportową VECTOR i zamieniłem się za fotele pól kubełki z wersji GENESIS
na czas jak oddam samochód do blacharza to postanowiłem że kupie se coś, i się trafiło troszkę zmęczone życiem VW POLO GENESIS po strzale małym w tył od znajomego od którego się zamieniałem na fotele, wstawiłem rurkę między leje, lewarek hydrauliczny i ogień, zderzak podgrzałem opalarką i odskoczył a tylno klapę z czerwonej wstawiłem bo lekko była korodowana, a lampy tył wstawiłem z "Malinki"
ale z nim nie będe się rozwijał z tematem, pokaże jak wyglądał na VW MANI 2011
Malinkę w wakacje postawiłem do blacharza na blacharkę i malowanie, poszła:
-tylna klapa w typ slide
-wlew paliwa wspawany z motocykla
-wymiana progu i podłatanie podłogi
-zderzaki poszły w kolor a w przednim zderzaku zaślepione wnęki na halogeny
odszykowałem Alusie TSW, rant poszedł w polerkę a środek na grafit
po dłuższym namyśle stwierdziłem że nie pasują i je sprzedałem za 600zł i zrobiłem mały handel wymienny i nabyłem alt ATS, mała przymiarka do "Malinki"
próbowałem małego clira zrobić pod maską ale to skutkowało małym pożarem, jak szukałem drugiej wiązki to myślałem że mam silnik GT, 75KM ale mam silnik NZ 55KM
Trafił się dobry strzał, nabyłem VW GOLF-a 3 1,6 ABU po dachu na SWAP-a za 250zł
silnik ze skrzynio se wyciągnąłem itp. rzeczy , resztę rozprzedałem, a co nie poszło to poszło na złom.
kupiłem kpl. wiązkę od jednopunkta
przerobiłem przedni boczek i stawiłem głośnik 16cm MAC MP 2.16
podobnie zrobię tylne boczki i wstawię głośniki 6x9
Nabyłem, zaciski jarzma i piasty na tył z GOLF-a 3 2,0, wyczyściłem je i pomalowałem farbo do zacisków, kupiłem zestaw naprawczy i go zmnieniłem
w puźniejszym czasie kupię tarcze na przud i na tył ATM MIKODA GT
a teraz parę słów o CAR-AUDIO
-Radio PEIYING PY-9001 z 3,5'' wyświetlaczem
-Wzmacniacz PEIYING PY-2F01,
-Subofer niedługo głośnik INFINITY REF 1260,
-Skrzynka zrobiona pod wymogi głośnika z bass-reflexem, już mam:)
-W tylnym boczku będzie zamontowany głośnik 6x9 PEIYING PY-BG69T6
-Głośnik w przednim boczku MAC MP 2.16
Kupiłem garaż podłączyłem światło i wstawiłem furkę
A że komora silnika się trochę obkopciła to przed SWAP-em ją odmaluję, jeszcze nie wiem na jako, myślę kolor ECRU, lub czerwony tak jak w org.
a wiązkę kabli które idą koło leja z lewej strony przeniosą wzdłuż podłużnicy (jak na foto zaznaczone czarną linią)
A długimi wieczorami zacząłem działać z lampami zrobiłem na wzór SMOKE FRONT
i lampami soczewce Bi-Xeon
ale mi nie wyszło, strasznie krzywo świecą, ale znalazłem nawet fajny zestaw soczewek z Xeonem
http://moto.allegro.pl/bixenon-soczewki ... 67606.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ale wyrzucę ten Angel Eyes Ring i poszukam zawodnika który mi wypoleruje oczko na soczewkę
i też zrobiłem kierunki SMOKE i przeniosłem postojówki w kierunki tak jak wersje USA
Wybaczcie że pisze że pisze tak tylko ogólnie ale nie lubię się rozpisywać.
niedługo następne posty z rekcjami z postępów nad malinką:)
A narazie zachęcam do czytania i komentowania.
VW POLO 86c2f 1,6 ABU by Ździebeł
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
-
- Nowicjusz
Ostatnio zmieniony ndz lut 19, 2012 11:29 przez zdziebel1987, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprostuj temat- wytnij kłamstwa
To już chyba czwarte forum i na każdym inna wersja
,,Jeszcze tu wrócę''
To już chyba czwarte forum i na każdym inna wersja
,,Jeszcze tu wrócę''