Ja zawsze chętnie podpowiem jeśli trzeba
sporo wiedzy wyniosłem z forum i nie tylko jeśli chodzi o lakierowania ale i masę innych
to dlaczego bym miał komuś teraz nie pomóc.
Poza tym żeby dobrze lakierować trzeba mieć odpowiedni sprzęt który też kosztuje a że w naszym kraju jest sporo takich ludzi jak napisał
Fucker, co chcą wszystko pięknie jak z fabryki i najlepiej za darmo. to niech próbują. A potem przychodzi ogromne rozczarowanie że to nie jest takie proste jak sie im dotychczas wydawało.
Fucker pisze:Nie rozumiem, ludzi co polakierują całe auto za 2500zł. Przecież średniej jakości materiały na całe auto wychodzą ponad 1500zł. Nie można w ogóle porównywać zagranicznego rynku do polskiego.
szczerze to z materiałami bym tego nie widział. za 2500 + lakiery (podkłady baza i klar) bym sie podjął w garażu
A najlepsze jest to że ludzi robiących za takie a nawet mniejsze pieniądze jest sporo !! mało tego jeszcze Ci polerkę na lustro zrobią w cenie. Przecież po odliczeniu wszystkiego to na waciki ledwo zostaje..... a dla klienta to i tak zawsze będzie za drogo.
i zauważyłem ze klient nie zwraca tak uwagi na strukturę lakieru, czy zgadza sie z resztą samochodu (co ja staram sie zawsze w miarę możliwości osiągnąć)czy jest fajna cytrynka czy baran jak na traktorze patrzą raczej na szpary czy równe między elementami czy wgniotki w mirę wyprowadzone.