Witam mój problem dotyczy silnika, otóż gdy z wolnych obrotów docisnę gaz do końca auto na moment się przydusi i po chwili wkręci się na obroty. Wolno schodzi z obrotów, dziś zauważyłem że na wolnych falują trochę obroty słychać to nawet po pracy silnika. Zauważyłem też ze po nagłym dodaniu gazu z wolnych czasami strzela mi w dolocie (nie mam gazu) co jest strasznie dziwne nie spotkałem się nigdy z czymś takim. Silnik to 2.0 ABF z golfa 3 GTI. Filtry nowe, dodaję filmik który może trochę zilustruję objawy.
" onclick="window.open(this.href);return false;
klekotanie na wolnych to nie dokręcona deska rozdzielcza
Dławienie się Abf'a
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dławienie się Abf'a
Nie, nie przeskoczył poza tym to nie są objawy rozrządu. Auto normalnie przyspiesza nie straciło mocy ani nic.
Dławienie się Abf'a
Z filmu widać ze to przyczyna silniczka krokowego ona jest odpowiedzialny za trzymanie obrotów w pewnej sek widać jak obroty opadają poniżej 1 i wszystko jakby telepało
^
I
I
I
Ale to tylko moje zdanie
Pozdrawiam
^
I
I
I
Ale to tylko moje zdanie
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Dławienie się Abf'a
Kubaa, sprawdź może czy wężyk podciśnieniowy do czujnika MAP w sterowniku silnika jest cały i drożny, oraz TPS. Regulator wolnych - odpada przy tych objawach
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dławienie się Abf'a
Chodzi o wężyk podciśnieniowy idący do komputera ? Jeśli tak to jest cały i drożny a jak sprawdzić tps ?