[mk3] Uszkodzony centralny zamek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

aegiss
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

[mk3] Uszkodzony centralny zamek

Post autor: aegiss » sob lip 08, 2006 15:42

Zaczne tak: w moim "bolidzie" jest uszkodzony centralny zamek - pneumatyk + zamek tylnej klapy(wkładka) - nigdzie nie moge dokupic zamka lub samej wkładki,więc noszę sie z zamiarem wywalenia tego ustrojstwa i zamontowania centralnego. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113753898 oraz dodatkowo siłownika tylnej klapy http://www.allegro.pl/item113619619__si ... ocja_.html

Mam pytanie,czy ktoś juz takiego czegoś uzywa, czy sa jakies problemy przy zakładaniu lub uzytkowaniu.Thx za pomoc.

Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lip 08, 2006 17:02

mam wrażenie że dużo łatwiej naprawić to co jest oryginalnie montowane. Wkładke trzeba tylko prawdopodobnie wyjąć i wyczyścić. co do centrala to znaleźć awarię bo to zwykle nic skomplikowanego. W najgorszym wypadku kupno sprawnej pompki wyniesie taniej niż zakładanie nieoryginalnego centrala, a pracy 10 razy mniej.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
somsiad3
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: somsiad3 » sob lip 08, 2006 18:59

używana pompka kosztuje ok 100 zł na allegro a na szrotach se krzyczą troche nawet więcej ja mam zjaraną i kupuje za 109 central na pilota a wcześniej nie miałem może naprawianie tego co jest oryginał jest lepsze i prostsze niekoniecznie zawsze tańsze

somsiad- już szczęśliwy ojciec!!!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lip 08, 2006 20:54

Tańsze niekoniecznie. Ale ile roboty przy zakładaniu elektryka!

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”