Duże ciśnienie oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Duże ciśnienie oleju
Witam mam golfa 2 1.6 benzyna mam taki problem który bardzo mnie zaskoczył a mianowicie po odpaleniu samochodu po 3 minutach wywaliło mi filtr oleju.Zalozylem nowy filtr i po minucie sikało olejem kolo filtra znów.Nie mam pojecia co moze być zepsute podobno jest tam jakiś regulator ciśnienia luz zawór ciśnienia.Prosze o pomoc.Z góry dziekuje:)
-
- Użytkownik
Duże ciśnienie oleju
może po prostu uszczelka pod głowicą się kończy? ile wlałeś tego oleju?
sprawdź czy odma jest drożna
sprawdź czy odma jest drożna
Duże ciśnienie oleju
Uszczelka jest ok nie buzuje w zbiorniczku wyrównawczym nie bierze wody uszczelka nie powinna spowodowac takiego efektu.
Duże ciśnienie oleju
MAM PYTANIE CO JEST BARDZIEJ PRAWDOPODOBNE ZAMARZNIETY UKŁAD SMAROWANIA GDZIES PRZYMARZŁ OLEJ CZY TEN ZAWÓR REGULUJĄCY CIŚNIENIE OLEJU.Przepraszam że duzymi ale nie zauwazyłem ze ma caps lock:)
-
- Użytkownik
Duże ciśnienie oleju
no to będzie odma wyczyść ją. ile wlałeś tego oleju? ok. 4 l? hmm... a dałeś właściwy oring na filtr?
myśle że należy sprawdzić zawór przeciążeniowy i zawór przelewowy, to jest w pobliżu filtra
myśle że należy sprawdzić zawór przeciążeniowy i zawór przelewowy, to jest w pobliżu filtra
Duże ciśnienie oleju
Dzieki carljohnson widze ze masz pojecie bo własnie czytałem na forum ze bodajrze jest na pompie zawór regulacji ciśnienia i golfik stoi na polu wiec teraz ok -25 na dworze podobno jest duże prawdopodobieństwo ze on zamarza i jest zamkniety co daje ogromne ciśnienie na filtrze własnie
-
- Użytkownik